×
×

Proximus Foundation: Digitalent

Gepubliceerd op 22/12/2015 in Uit eerste hand

Proximus Foundation: Digitalent

Een project op initiatief van de Proximus Foundation om jongeren dankzij de nieuwe technologieën op weg te helpen op de arbeidsmarkt.

Digitalent is een project voor jonge werkzoekenden van 18 tot 25 jaar die worstelen met hun opleidingskeuze of het vinden van werk. Het project biedt een andere dynamiek dan het onderwijs. De klemtoon ligt op praktische workshops en concrete miniprojecten waarin de theorie direct in de praktijk wordt gebracht.

De Digitalent-workshops lopen over acht volle weken. Een doorsneeweek ziet er als volgt uit:
•    Drie dagen kennismaking met de basistechnieken van 3D-printing, programmeren en het creëren van websites 
•    Eén dag met YouthStart om hun ondernemingszin te ontwikkelen
•    Eén dag samen met de gewestelijke dienst voor tewerkstelling om hun presentatietechnieken te verbeteren, een cv en een motiveringsbrief te leren opstellen en hun sterke punten en troeven beter te leren kennen.

Na deze acht weken zal elke deelnemer in groep een technisch project gerealiseerd hebben. In 2015 namen 47 werkzoekenden deel aan de workshops in Antwerpen, Brussel en Luik.
Een greep uit de gerealiseerde projecten: een vuilnisbak die afval automatisch sorteert, een interactief fresco, een laserharp, een muzikale hand, een drone, een interactief gamingplatform, een auto die op afstand wordt bediend met een smartphone, een fototoestel, ...

Op het einde van het project stellen de gewestelijke dienst voor tewerkstelling en de Proximus Foundation een begeleidingsplan op voor de jongeren. Het doel is om hen bij hun initiatieven te ondersteunen en hen te helpen zich te oriënteren naar een beroepsopleiding, een stage of een job. 

Na het succes van 2015 zijn in 2016 tien workshops gepland in heel België: in Brussel, Gent, Charleroi, Bergen, Antwerpen, Luik, Namen en in de provincie Limburg.

Xavier

CSR Manager Proximus, actief in duurzame ontwikkeling (of maatschappelijk verantwoord ondernemen).

Blog topics

 

Heb je een vraag?

Stel ze aan een van onze medewerkers. Maak een keuze: