Ga direct naar de hoofdinhoud
×
×

Alles leren over nieuwe technologieën? Da’s Digitalent!

Gepubliceerd op 22/09/2017 in Uit eerste hand

Alles leren over nieuwe technologieën? Da’s Digitalent!

Tussen 18 en 25 jaar? Door omstandigheden de schoolbanken al verlaten, maar toch vol goesting om alles te leren over nieuwe technologieën? Wij laten je er uitgebreid mee kennismaken én zetten je een flink stuk op weg richting de job van je dromen!

Je komt bijvoorbeeld alles te weten over het modelleren en printen in 3D, maar ook alles over Arduino-kaarten en het programmeren met Processing. Niet in van die saaie, theoretische lessen. Het zijn echte workshops, waar je de handen meteen uit de mouwen kunt steken.

En dat inclusief interessante miniprojecten! Even een greep uit wat tijdens de vorige edities werd klaargespeeld: een vuilnisbak die afval automatisch sorteert, een interactief fresco, een laserharp, een muzikale hand, een drone, een interactief gamingplatform en een auto die op afstand wordt bediend met een smartphone. Allemaal cool stuff, nee?

En da’s niet alles: de coaches stippelen met jou een plan voor je toekomst uit én helpen je ook na de opleiding in je zoektocht naar de ideale job. En je krijgt meteen ook een workshop in het starten van je eigen zaak, waarbij je een virtueel bedrijf opzet en alles leert kennen wat daarbij komt kijken.

Nog dit jaar staan er twee trajecten voor Vlaanderen gepland: een in Oostende (van 16 oktober tot 8 december) en eentje in Gent (van 23 oktober tot 15 december).

Hoe werkt het?

Acht weken lang volg je vijf dagen per week de workshops, van maandag tot vrijdag. Dit doe je in groepjes van 12 jongeren.

  • Drie dagen per week maak je kennis met de nieuwe technologieën, samen met twee coaches. Je leert er bijvoorbeeld modelleren en printen in 3D, programmeren in Processing, de basis van programmeren toegepast op Arduino, en webdesign. Je wordt begeleid door technische coaches en werkt in kleine groepjes aan projecten (zoals een robot ontwerpen).
  • Een vierde dag per week gaan we met je op zoek naar je talenten en goesting om een eigen zaak te starten, dankzij YouthStart.
  • De vijfde dag per week werken we samen aan hoe je je perfecte job kan veroveren. Hoe je bijvoorbeeld je cv en motivatiebrief schrijft, maar ook hoe je een presentatie geeft.

Op het einde van het parcours stelt iedereen zijn project voor. Niet alleen aan de andere deelnemers, maar ook aan je familie, vrienden en zelfs de pers. En je krijg ook een getuigschrift mee naar huis.

Daarna kan je nog liefst 1,5 jaar op ons terugvallen, bijvoorbeeld bij hulp in je zoektocht naar werk.

Wil je meedoen?

Allright! Schrijf je meteen in voor onze informatiesessie in Oostende op dinsdag 3 oktober, of in Gent op donderdag 5 oktober. Na afloop van de sessie plannen we nog een moment met je in, om kort met je samen te zitten en naar jouw verhaal te luisteren.

Enige voorwaarde voor ons om mee te mogen doen? Da’s je motivatie om te leren werken met nieuwe technologieën, en de nodige team spirit. Plus natuurlijk: dat je volledig voor de workshops gaat en we je dus elke ochtend goedgezind mogen verwelkomen.

Erik

Digital en content marketeer. Tuinieren is mijn passie, net als eten. En na het sporten binge ik maar wat graag series of films.

Blog topics

 

Heb je een vraag?

Stel ze aan een van onze medewerkers. Maak een keuze: