×
×

Proximus vergroot de kans van werkzoekende jongeren met ICT-bad

Gepubliceerd op 07/07/2015 in Uit eerste hand

Proximus vergroot de kans van werkzoekende jongeren met ICT-bad

In april 2015 lanceerde de Proximus Foundation het project Digitalent, een reeks workshops om laaggeschoolde werkzoekende jongeren onder te dompelen in een ICT-bad.

Met dit project wil de Proximus Foundation de kansen op de arbeidsmarkt van laaggeschoolde jongeren vergroten. Dit initiatief sluit mooi aan bij het maatschappelijk engagement van Proximus dat focust op drie werkterreinen: opleiding, gemeenschappen en milieu.

De Proximus Foundation organiseerde met de VDAB en de stad Antwerpen een eerste reeks workshops in Antwerpen. Gedurende 8 weken volgden 12 jongeren workshops met als doel hun interesse voor de ICT-wereld aan te wakkeren. Tijdens de opleiding werkten de cursisten aan een eigen ICT-project: 3D design & printing, programmering of ontwikkeling van een website. Bovendien kregen ze inzicht in ondernemerschap en leerden ze solliciteren.

Op 12 juni werd de opleiding succesvol afgerond met een presentatie van de ICT-projecten van de cursisten en de officiële uitreiking van de getuigschriften. De jongeren ontvingen hun diploma uit handen van Sabine Denis, voorzitster van de Proximus Foundation.

In september zal de Proximus Foundation nieuwe DIGITALENT workshops organiseren in Luik en in Antwerpen.

Xavier

CSR Manager Proximus, actief in duurzame ontwikkeling (of maatschappelijk verantwoord ondernemen).

Blog topics

Contact

Onze medewerkers staan steeds tot je dienst. Kies zelf hoe je contact met ons wil opnemen.

  • Bel ons op 0800 22 800Ma – za: 08:00 – 22:00
    Technische vragen : 08:00 – 24:00 (7/7)

  • Chat met ons via deze site

    Chat met ons via deze sitemomenteel niet beschikbaar

Contact