Deezer ontcijferd: de antwoorden op al jouw vragen

Gepubliceerd op 30/08/2019 in Epic

Deezer ontcijferd: de antwoorden op al jouw vragen

De concurrentie tussen de muziekapps is groot. Vooral dan tussen Apple Music en Spotify, maar ook Deezer mag zich een van de grote spelers noemen. Het blijft natuurlijk wel een minder bekende naam, dus waarom zou je voor Deezer kiezen? Wij geven de antwoorden op enkele vaak gestelde vragen over deze app. Wedden dat je nadien een echte Deezerhead zult worden?

1. Is Deezer betalend? En hoeveel kost het?

De eerste vraag die je jezelf vast zult stellen: moet je betalen om Deezer te gebruiken? Net zoals bij de andere grote muziekapps bestaat ook van Deezer een gratis versie naast enkele betalende formules.

Hoeveel betaal je voor de verschillende abonnementen?

 • Deezer Free: gratis.
 • Deezer Premium: 9,99 euro per maand.
 • Deezer Family: 14,99 euro per maand, tot zes personen met elk een eigen profiel op hetzelfde account, net zoals bij Netflix.

Maar waarin verschilt Deezer dan van de concurrentie? Het sterkste punt van de app is de geluidskwaliteit. Dankzij de formule Deezer HiFi, bovenop je Premium-account, haalt je muziek het niveau van FLAC-bestanden. Dat is een genre waarbij er amper kwaliteitsverlies optreedt wanneer muziek wordt gecomprimeerd. Al hoor je dit verschil eerlijk gezegd amper op een normale muziekinstallatie, dus is dit wat ons betreft niet meteen de belangrijkste reden om voor Deezer te kiezen.


2. Wat krijg ik met de gratis versie van Deezer?

Volstaat het dan niet om de gratis versie van Deezer te gebruiken? We moeten toegeven dat de catalogus van Deezer bijzonder omvangrijk is. Echt geniaal is het feit dat je onbeperkt naar je muziek kunt luisteren via je tablet en computer. Via je smartphone kan je echter alleen in de willekeurige modus luisteren.

Daarmee kom je echter ook heel ver, maar we raden je aan om het AI-systeem dan een duwtje in de rug te geven door je muzieksmaak zoveel mogelijk te verduidelijken. Hoe meer artiesten je leuk vindt of hoe meer nummers je niet leuk vindt, des te preciezer de app in z’n suggesties zal worden.

Dit is wat je in notendop met de basisapp krijgt:

 • Toegang tot 53 miljoen nummers.
 • Onbeperkte muziek op tablet en computer.
 • Flow: een op maat gemaakte playlist met een mix van muziek die je graag hoort, nieuwe ontdekkingen, en een pak interessante aanbevelingen.

En zijn er tekortkomingen?

 • Mobiel beschik je enkel over de willekeurige modus.
 • Je kunt liedjes downloaden of afspeellijsten maken.
 • Reclame.
 • Je kunt niet meer dan 6 nummers per uur beluisteren.

3. En wat levert een betalend abonnement je op?

Vind je de tekortkomingen hierboven maar niets? Dan moet je een betalend abonnement overwegen. Betalen voor muziek of niet? Het is een dilemma waarmee we bij iedere muziekapp geconfronteerd worden. Zeker omdat je misschien al een abonnement op Netflix of Spotify hebt genomen. Al zijn de voordelen bij Deezer toch wel duidelijk.

Je bent immers niet alleen van die reclameboodschappen af. Of je nu kiest voor Premium, Family of HiFi, de volgende dingen krijg je bovenop je basisversie:

 • Je kunt onbeperkt naar muziek luisteren, zowel op je pc als op je tablet of smartphone.
 • Je kunt muziek ook op andere toestellen casten, zoals je televisie, je slimme luidsprekers, je autoradio en zelfs je Xbox One.
 • Je hebt toegang tot extra features, zoals Moods of de nieuwste releases.
 • Geen reclame!
 • Je kunt nummers downloaden en Deezer offline gebruiken.
 • Je geniet van hoge tot zeer hoge geluidskwaliteit.
 • Je speelt om het even welk nummer af.
 • Je kunt de teksten van je favoriete nummers bekijken en zelfs delen via Instagram.

4. Welk muziekgenre scoort het best op Deezer?

Deezer is een Franse applicatie, dus ligt het voor de hand dat je er heel wat Franstalige muziek op kunt vinden. Over het algemeen is het aanbod Europese muziek op Deezer ook wel veel interessanter dan bij z’n Amerikaanse concurrent Apple Music. Maar volgens liefhebbers van stevige gitaarmuziek heeft de app vooral een sterke reputatie op het vlak van metal.

Al kunnen we ook de niet-metalheads geruststellen: Deezer heeft afspeellijsten voor alle mogelijke smaken en gelegenheden. En wist je al dat er geen limiet staat op het aantal nummers dat je in je bibliotheek opslaat? Bij Spotify kan je bijvoorbeeld ‘slechts’ 10.000 nummers in een afspeellijst bewaren.


5. Wat moet ik kiezen: Deezer, Spotify of Apple Music?

Je wil vast niet voor twee muziekapps betalen, dus welke kies je dan best?


6. Met welke apparaten is Deezer compatibel?

Niet onbelangrijk voor je een app downloadt: je moet weten op welke toestellen je Deezer kunt gebruiken. In België is Deezer compatibel met iOS, Android, Windows Phone, de boxen van Alexa, smartwatches (Apple Watch en Android Wear), en zelfs met Xbox One. Ter vergelijking: Spotify is op al deze toestellen beschikbaar, maar ook nog op Mac, PS4 en PS3.


7. En hoe download je Deezer?

Deezer is zoals iedere gerespecteerde applicatie dus zowel voor Android als iOS beschikbaar. Je kunt Deezer ook rechtstreeks vanaf de website downloaden, of vanuit de Windows Store voor je pc en je Xbox One.


Wil je eigenlijk alleen maar naar goede muziek luisteren? Awel, als ge wilt, kunt ge! Met Epic beats heb je eindeloze data voor Deezer, maar ook voor de andere muziekapps zoals Spotify of Apple Music. En je kunt ook onbeperkt op de belangrijkste sociale media surfen. Bovendien krijg je 4GB voor al de rest.

Kies dus snel voor Epic beats!

Timo

De nieuwste technologische snufjes hebben geen geheimen voor me. Van augmented en virtual reality tot the Internet of Things: you name it. M’n leven, dat spice ik met goeie Indie (en andere) muziek.

Andere artikels van Timo