×
×

DataEye

Gepubliceerd op 06/08/2015 in Uit eerste hand

DataEye

DataEye Applicatie: Lancering piloot Eerstdaags lanceren we een pilootproject voor sommige smartphone gebruikers waarbij we de applicaties “Data Eye” en de “Discovery Bundle” introduceren. Data Eye laat toe het data verbruik van de smartphone te beheren door de toegang tot mobiel dataverkeer voor elke applicatie afzonderlijk te kunnen blokkeren .

Eenmaal de Data Eye sessie start, beperkt de app achtergrond data verbruik en verleent het enkel internet toegang aan apps  die toestemming hebben van de gebruiker. 

De applicatie biedt eveneens aan aantal gesponsorde apps aan waarvan het dataverbruik volledig gratis is dankzij de Discovery bundle. Dit gratis verbruik kan geactiveerd worden in de Data Eye app. Let wel dat het dataverbruik bij de download van de applicatie uit de Play Store betalend is ; eenmaal geïnstalleerd is het dataverbruik van de App gratis.

Nota: Dit piloot is beschikbaar voor een beperkte tijd en voor enkel een geselecteerd aantal gebruikers. Hoe kan ik weet of ik geselecteerd ben? U hebt een SMS ontvangen. Of wel steeds gemakkelijker, download de DataEye applicatie om te zien of er App staan binnen de data free App lijst.

DataEye Google Play

FAQ

1. Waarom heb ik van Proximus een SMS ontvangen m.b.t. de DataEye-applicatie en de Kennismakingsbundel ?

Indien je een SMS m.b.t. de DataEye-applicatie en de Kennismakingsbundel hebt ontvangen, kan je van dit nieuwe Proximus-aanbod genieten. Dit aanbod is beperkt in duur. Je wordt per sms verwittigd wanneer het aanbod eindigt. Dankzij de Kennismakingsbundel et de DataEye-applicatie kan je gratis gebruik maken van verschillende mobiele applicaties.

2. Waarom de DataEye-applicatie ?

DataEye is een applicatie die je toelaat je mobiel dataverbruik op de voet te volgen. Wanneer je je connecteert op het mobiele internet, krijgen alle applicaties op je telefoon er automatisch toegang toe. DataEye laat je toe om toegang tot het mobiele internet enkel mogelijk te maken voor de applicaties die echt van belang zijn voor jou op een bepaald moment of een bepaalde plaats. Bovendien biedt DataEye je een rijke keuze aan applicaties die je kan gebruiken via je Kennismakingsbundel en dit zonder dat dit wordt aangerekend als mobiel internetgebruik. Tenslotte maakt DataEye het mogelijk je batterij te sparen en je telefoon langer te gebruiken zonder dat je hem opnieuw moet opladen.

3. Waarom de Kennismakingsbundel ?

De Kennismakingsbundel laat je toe te surfen op een rijke keuze aan applicaties die beschikbaar zijn binnen de applicatie DataEye zonder dat het mobiele dataverbruik je wordt aangerekend. Dit zit immers vervat in je Kennismakingsbundel. Het is de ideale gelegenheid om nieuwe applicaties te ontdekken zonder dat je je zorgen hoeft te maken over je mobiele dataverbruik.

4. Word ik verwittigd wanneer ik een applicatie gebruik waarvan de mobiele data betalend zijn ?

Je wordt verwittigd van zodra je toegang probeert te krijgen tot een applicatie of een inhoud die niet in de Kennismakingsbundel zit. Er zal een waarschuwing op je scherm verschijnen die je vraagt of je wil verdergaan of terug wil keren naar de Kennismakingsbundel.

5. Hoe word ik verwittigd wanneer een applicatie niet meer in de Kennismakingsbundel zit ?

Voor elke applicatie die in de Kennismakingsbundel zit, vind je in DataEye hetzij de gebruikslimiet in termen van verbruik hetzij de duur tijdens dewelke de applicatie in de Kennismakingsbundel vervat zit. Wanneer een applicatie niet langer in de Kennismakingsbundel zit, is ze automatisch niet meer terug te vinden onder Sponsored Data.

6. Hoe kan ik de Kennismakingsbundel bestellen ?

Indien je geen SMS ontvangen hebt, kan je niet genieten van de Kennismakingsbundel. Dit aanbod is beperkt tot bepaalde klanten en voor een beperkte periode, teneinde het aanbod te testen. Wij hopen dat dit positieve resultaten oplevert zodat we de bundel aan alle mobiele Proximus-klanten kunnen aanbieden.

7. Hoe kan ik de DataEye-applicatie downloaden ?

De DataEye applicatie van Proximus is beschikbaar op de Google Play Store : http://bit.ly/ProximusDataEye3. Gelieve de Help-pagina van Google : https://support.google.com/googleplay/ te raadplegen indien je problemen ondervindt bij het downloaden.

8. Hoe kan ik DataEye en de Kennismakingsbundel activeren ?

Om gratis op bepaalde applicaties te kunnen surfen, dien je de applicatie DataEye te activeren door van de OFF- naar de ON-modus over te schakelen. Klik op doorgaan om DataEye toe te laten een beveiligde verbinding te creëren. Valideer de vraag tot creatie van een beveiligde verbinding. Je kan nu genieten van gratis internet voor alle applicaties die terug te vinden zijn op de pagina Sponsored Apps.

9. Welke applicaties kan ik dankzij de Kennismakingsbundel gratis gebruiken ?

Open de DataEye-applicatie. Onder Sponsored Apps vind je alle applicaties die je dankzij je Kennismakingsbundel gratis kan gebruiken.

Hoe je verbruik op de voet volgen in de Kennismakingsbundel ?

Ga naar de Google Play Store: https://play.google.com/store/apps/details?id=be.belgacom.hello indien je de applicatie MyProximus nog niet geïnstalleerd hebt. Je vindt het verbruik van je Kennismakingsbundel onder de sectie Mijn Verbruik onderaan de pagina, in de sectie Mijn Mobiel Internet.

11. Is het downloaden van een applicatie in de Kennismakingsbundel gratis ?

Het downloaden van een applicatie van de Kennismakingsbundel is niet gratis. Gelieve een Wi-Fi –verbinding te gebruiken om een applicatie zonder extra kosten te kunnen downloaden.

Hoe kan ik een applicatie blokkeren dankzij de DataEye-applicatie ?

De DataEye-Applicatie laat je toe je mobiel dataverbruik op de voet te volgen. Bovenop de applicaties waarvan je gratis gebruik kan maken, laat DataEye je toe te beslissen welke applicaties toegang mogen krijgen tot het mobiele internet. Let er op dat je deze dienst activeert. Voor meer info, raadpleeg het antwoord op de volgende vraag : Hoe de Kennismakingsbundel activeren ? Ga naar ALL MY APPS wanneer de dienst geactiveerd is. Je krijgt hier een overzicht van alle applicaties die op je smartphone geïnstalleerd zijn. Je kan voor alle applicaties één per één de toegang tot mobiel internet blokkeren of deblokkeren.

Heb je een vraag?

Stel ze aan een van onze medewerkers. Maak een keuze:

  • Chat met ons via deze site

    Chat met ons via deze sitemomenteel niet beschikbaar

Advies?