Een dashboardhouder voor je smartphone kopen: hier moet je op letten

Gepubliceerd op 26/07/2021 in Gouden tips van…

Een dashboardhouder voor je smartphone kopen: hier moet je op letten

Bellen achter het stuur is nooit een goed idee, maar met een houder voor je smartphone los je dat makkelijk op. Kies een degelijke mount voor in je auto met onze beste tips en waag je veilig in het verkeer terwijl je je smartphone als gps gebruik of handsfree belt.

We gebruiken met z’n allen steeds vaker handige apps op onze smartphone om de weg te vinden in plaats van de klassieke gps-systemen. Zo krijgen we niet alleen de beste route, maar ook handige verkeersinformatie en zelfs de maximumsnelheden onderweg. Natuurlijk is dat enkel veilig als we onze smartphone ook kunnen gebruiken terwijl we ons op de weg kunnen concentreren. Dan komt een dashboardhouder voor je smartphone goed van pas. Hier moet je op letten bij het kiezen van een houder voor je smartphone in de wagen:

1. Welke smartphone heb je?

De meeste smartphonehouders voor in de auto zijn universeel en dus geschikt voor allerlei types smartphones. Toch kijk je beter eerst grondig na of jouw smartphone met of zonder hoesje wel correct in de houder klemt. Een te losse smartphonehouder is gevaarlijk, want dan kan je smartphone loskomen tijdens het rijden en dat creëert onveilige situaties. Kies je een te strakke smartphonehouder, dan past jouw telefoon er helemaal niet tussen en heb je er dus niets aan.

Heb je een smartphone die groter, breder of dikker is dan gemiddeld, dan heb je ook een aangepaste dashboardhouder voor je smartphone nodig. Sommige systemen werken met een magneet die je op de achterkant van je smartphone of je hoesje bevestigt. Het nadeel hiervan is wel dat iemand anders je houder niet kan gebruiken, tenzij die persoon ook een magneet op zijn smartphone heeft.


2. Waar wil je je smartphone plaatsen?

Er zijn verschillende plekken in je wagen waar je je smartphonehouder zou kunnen plaatsen, afhankelijk van wat jij zelf handig vindt. Zo kan je kiezen voor een houder op je dashboard met behulp van een zuignap of een klemsysteem. Monteer de dashboardhouder zo dicht mogelijk bij je stuur en in je gezichtsveld als je naar de weg voor je kijkt. Op deze manier blijf je steeds de weg goed in de gaten houden terwijl je naar je smartphone zou kijken.

Daarnaast kan je je smartphonehouder ook aan het rooster van je ventilatie monteren. Dan kies je voor een systeem met klem in plaats van een zuignap. Daarnaast bestaan er ook systemen met schroeven om je houder aan het ventilatierooster te monteren. Probeer de houder opnieuw zo hoog mogelijk te monteren zodat hij dichter bij je gezichtsveld staat en je niet naar beneden en dus weg van de baan moet kijken tijdens het rijden.

Tot slot kan je je smartphonehouder ook aan de voorruit monteren met behulp van een zuignap. Het voordeel hiervan is dat je je smartphone zeer goed in je gezichtsveld hebt en niet te vaak moet wegkijken van de baan.


3. Denk aan de kabels

Als je lang onderweg bent en de hele tijd je smartphone als gps gebruikt, gaat het niveau van je batterij natuurlijk ook zienderogen achteruit. Dan is het handig als je tijdens het rijden meteen je smartphone kan opladen in de dashboardhouder. Er bestaan houders die meteen ook je smartphone draadloos opladen. Dan sluit je hem aan op de sigarettenaansteker van je auto en heb je verder geen kabels nodig. Controleer wel eerst goed of je smartphone draadloos opladen ondersteunt.

Heeft je smartphone geen optie om draadloos op te laden of wil je je houder liever niet aansluiten op de sigarettenaansteker? Dan kan je natuurlijk je smartphone gewoon opladen via een usb-lader die je aansluit op een van de usb-poorten in je auto. Let dan wel goed op met de kabels en probeer die zoveel mogelijk weg te werken. Als je onderweg in de kabel blijft hangen en je smartphone valt uit de houder, creëer je opnieuw gevaarlijke situaties op de baan.


Om met een gerust hart te reizen en je smartphone de hele tijd te gebruiken onderweg, zijn er onze Mobilus mobiele abonnementen. Je kiest het aanbod dat het best bij jou past, afhankelijk van je surfgedrag. Mobilus biedt je mobiele data van 2 GB tot onbeperkt en onbeperkte sms'jes en belminuten.

Ontdek Mobilus nu meteen!

Bovendien kies je je favoriete toepassing waar je geen mobiele data aan besteedt.

Sophie

Het web en apps, dat zijn m’n grootste passies. Yep, ik hoor ook bij de FOMO-club. Je zal me dus nooit zonder m’n smartphone zien! #friends #family #travels #web #popculture #graphicdesign #art #fun

Andere artikels van Sophie

Categorieën