×
×

Geef de Hoopgevende Munten door

Gepubliceerd op 25/05/2016 in Uit eerste hand

Geef de Hoopgevende Munten door

…op deze Internationale Dag van de Vermiste Kinderen!

De Hoopgevende Munt

25 mei is de Internationale Dag van de Vermiste Kinderen: wereldwijd wordt op deze dag stilgestaan bij alle kinderen die vermist of ontvoerd zijn. 
Dit jaar wordt een uniek initiatief gelanceerd: een muntstuk van € 2 met de beeltenis van een vermist kind wordt in omloop gebracht. Op het munstuk staat Liam Vanden Branden afgebeeld, het tweejarige jongetje dat bijna dag op dag twintig jaar geleden verdween en het jongste kind dat sindsdien spoorloos is. Liam geeft gestalte aan alle kinderen die in ons land vermist worden.
 
Een miljoen exemplaren van het muntstuk zullen circuleren en kunnen gewoon worden gebruikt als betaalmiddel. De bedoeling is dat iedereen die deze munten ontvangt of uitgeeft, heel even stilstaat bij het lot van vermiste en ontvoerde kinderen. Daarom noemen we deze munt de Hoopgevende Munt!

Sociale media

Ook op de sociale media zal de munt circuleren. Child Focus nodigt iedereen uit om een foto te posten op de sociale media (FaceBook, Instagram, Twitter …) telkens als een Hoopgevende Munt van eigenaar wisselt. Gebruik daarbij de hashtag #CoinsofHope, zodat je op www.coinsofhope.be kunt volgen hoe de Hoopgevende Munt zich verspreidt in ons land en ver daarbuiten.
 
Geen muntstukje met het gezichtje van Liam in je portemonnee? Zelfs dan kun je meedoen: op de campagnesite staat is een module ter beschikking waarmee je eender welke foto met een muntstuk kunt omtoveren in een foto met een Hoopgevende Munt.
 
Een mooie campagne, waar tal van bedrijven en organisaties mee hun schouders onder hebben gezet. En ook jij kunt dus je steentje bijdragen! Laat de Hoopgevende Munt circuleren, als teken van hoop en solidariteit met alle vermiste kinderen en hun families, waar ook ter wereld.

Geef de Hoopgevende Munten door

Xavier

CSR Manager Proximus, actief in duurzame ontwikkeling (of maatschappelijk verantwoord ondernemen).

Blog topics

 

Heb je een vraag?

Stel ze aan een van onze medewerkers. Maak een keuze: