Welk kerstcadeau kopen? Dit zijn 5 leuke ideeën

Gepubliceerd op 13/11/2019 in Gouden tips van…

Welk kerstcadeau kopen? Dit zijn 5 leuke ideeën

Kerstmis komt er weer aan. En net zoals elk jaar loop je wellicht rond met dé vraag: welk kerstcadeau kopen? Of het nu voor een vriend(in), je lief, mama of papa is: voor ieders interesse is er het perfect passende item te vinden. Want zeg nu zelf: geld als kerstcadeau, da’s echt wel not done. Maar natuurlijk wil je ook dat hij of zij het kerstkado tof en origineel vindt. Wel, speciaal daarom hebben we voor jou vijf topideeën klaargezet.

En wat extra meegenomen is: deze kerstcadeaus kopen kan ook perfect online. Simpel!

1. Een kerstcadeau voor de sportievelingen

Of het lopen, zwemmen, fietsen of een andere sport is: wanneer je fanatieker met sport bezig bent, is het leuk om je bezigheden te kunnen bijhouden en zo je evolutie op te volgen. Als je zo’n vriend of familielid hebt, is het zeker de moeite om als kerstgeschenk eens te kijken naar een sporthorloge. Daarbij heb je de keuze uit twee soorten: een armband die wat minder opvalt (voor zowel mannen als vrouwen) of een exemplaar dat er tegelijk ook als een echt horloge uitziet. Wat je echter ook kiest: bij intensievere sporten is het sowieso beter om een robuust sporthorloge te kopen, in plaats van een klassieke smartwatch.

Deze sporthorloges zijn vooral een nuttig kerstcadeau, omdat ze de hartslag meten én een heleboel andere gegevens verzamelen, zoals de afgelegde afstand of het aantal verbrande calorieën. Ze worden via een app en bluetooth met de smartphone verbonden. Op die manier krijgt hij of zij een overzicht van de sportieve inspanningen.


2. Een kerstgeschenk voor wie graag op reis gaat

Heb je een echte globetrotter onder de familie of vrienden? Dan zijn er verschillende kerstcadeaus, waaruit te kiezen valt. Je kan natuurlijk altijd gaan voor een reisgids of een decoratief stuk in het reisthema, voor thuis. Maar er zijn ook heel wat nuttige gadgets en andere elektronische toestellen, die ideaal zijn voor de volgende reis.

Wie reizen zegt, zegt bijvoorbeeld foto’s. Maar aangezien een apart fototoestel vaak erg duur uitvalt, is een kerstcadeau die de kwaliteit van de foto’s via de smartphone verhoogt een leuk alternatief. Zo zijn er bijvoorbeeld 360-gradencamera’s, waarmee je speciale beelden maakt. En om het helemaal goed te doen, is een selfiestick of statief een perfecte aanvulling. Kwestie van vanuit verschillende hoeken foto’s te nemen. En tot slot bestaan er ook sportcamera’s, waarmee hij of zij zelfs avontuurlijke reisfilms vastlegt.


3. Een kerstcadeau voor wie graag naar films en series kijkt

De kans is groot dat je een kerstcadeau moet kopen voor iemand die graag bingewatcht. In dat geval lijkt een abonnement op Netflix de ideale optie. De catalogus aan series en films is namelijk enorm.

Anderzijds zijn er tegenwoordig niet zoveel mensen meer, die nog geen Netflix-abonnement hebben. Zeker als ze gek zijn op tv-kijken. Als het dan over een goed kerstcadeau kiezen gaat, is een nieuwe televisie een mogelijkheid. Want zeg nu zelf: wat is er leuker dan een film of serie in de beste omstandigheden te bekijken? De ideale tv combineert daarbij twee zaken. Ten eerste is er 4K aan boord, voor een ongeëvenaarde beeldkwaliteit. En daarnaast gaat het om een Smart TV, zodat hij of zij makkelijk Netflix, YouTube en co kan bekijken.


4. Een kerstkado voor de gamers

Voor een liefhebber van videogames hoef je niet ver te zoeken, als het gaat over een kerstcadeau kopen. Het enige wat je hoeft te doen, is een nieuwe PS4 Pro in huis te halen. Deze PlayStation is nog altijd de beste console op de markt, onder andere dankzij de mogelijkheid om games in 4K te spelen. Bovendien komen er deze laatste weken van 2019 nog heel wat nieuwe games aan, waar kenners naar uitkijken. En natuurlijk is er ook 2020.

En wat als je vriend, broer of zus al een PS4 Pro heeft? Dan zijn er verschillende andere ideeën als kerstcadeau. Wat dacht je bijvoorbeeld van een game of een nieuwe controller? Er bestaat zelfs een speciale helm voor gamers, om nog meer in het spel op te gaan én nog beter te scoren tijdens online multiplayer games.


5. Een kerstgeschenk voor smartphone-verslaafden

Tegenwoordig kunnen maar weinig mensen zonder een smartphone. Maak het je vriend of familielid dan ook nog makkelijker om die gsm te gebruiken, met een handig accessoire als kerstcadeau.

De eerste optie om te kopen is natuurlijk de powerbank. Dankzij deze externe batterij zal hij of zij nooit meer die zonder smartphone komen te zitten, halverwege de dag. In hetzelfde straatje is ook een draadloze lader een handig hebbeding, als alternatief voor de klassieke kabeltjes. Check wel even of de gsm in kwestie compatibel is.

Verder zijn er talrijke leuke hoesjes voor de smartphone, om als kerstgeschenk te kopen. Een tip: ga voor een exemplaar met antislip, om valpartijen te voorkomen. En als het toch gebeurt, zorgt een gsm-hoesje voor de nodige bescherming tegen een gebroken scherm.

Heeft de gsm al flink wat meegemaakt? Dan is een nieuwe smartphone kopen een goed idee. En al helemaal, wanneer je combineert met een mobiel abonnement aan een voordeelprijs!

Kies nu je nieuwe smartphone

Timo

De nieuwste technologische snufjes hebben geen geheimen voor me. Van augmented en virtual reality tot the Internet of Things: you name it. M’n leven, dat spice ik met goeie Indie (en andere) muziek.

Andere artikels van Timo

Blog topics

Heb je een vraag?

Stel ze aan een van onze medewerkers. Maak een keuze: