×
×

Hoe je nieuwe smartphone kiezen?

Gepubliceerd op 01/03/2018 in Bits & Bytes

Hoe je nieuwe smartphone kiezen?

Het is beslist. Je gaat een nieuwe gsm kopen. Maar dan is het natuurlijk belangrijk dat hij helemaal bij jou past. En dus de beste is in die dingen die jij net van een smartphone verwacht.

Wij helpen je alvast op weg en zetten op een rijtje waarop jij moet letten, als je een nieuwe smartphone kopen gaat.

Belangrijk: kies de beste smartphone, op basis van jouw gebruik

Stel jezelf dus om te beginnen de vraag: “Waarvoor ga ik die smartphone het meeste gebruiken?”

Ben je iemand die zijn of haar smartphone eigenlijk enkel gebruikt om contact te houden met vrienden en familie? Iemand die elke dag belt of hen berichten via sms of WhatsApp stuurt? En af en toe ook eens Facebook of je mailtjes checken zou ook wel fijn zijn? Dan heb je niet noodzakelijk een dure smartphone nodig. Ga voor een goedkope smartphone die uitblinkt in prijs-kwaliteit. Aanraders zijn dan bijvoorbeeld de Wiko Tommy 2 of de Wiko Wim Lite: makkelijk te gebruiken en ideaal voor jou.

Neem je daarnaast ook graag foto’s van je dagdagelijkse gebeurtenissen? Dan is het belangrijk om een smartphone met camera te kiezen, die ook topkiekjes kan schieten bij weinig licht. En als het even kan, ook een goede camera vooraan heeft voor selfies. De nieuwe Samsung Galaxy S9 is dan bijvoorbeeld je ideale compagnon.

Of zoek je eerder een goede smartphone waarop je eender waar je films, series of muziek kunt verslinden? Dan heb je in de eerste plaats een toestel nodig dat zowel een goed scherm als de nodige kracht heeft. Twee van de smartphones in ons gamma die we dan warm kunnen aanbevelen, zijn dan de iPhone 8 en Huawei P10.

Bij dit alles moet je ook eens bekijken hoe intensief je je smartphone gebruikt. Als je de hele dag door je smartphone bij de hand neemt, is het goed om extra rekening te houden met de sterkte van de batterij. Bijzondere uitblinkers daarbij zijn de Nokia 5 en Nokia 8.

Maar bekijk ook het formaat van je nieuwe smartphone

De grootte van het scherm is bijvoorbeeld een belangrijk punt, als je comfortabel wil Netflixen onderweg of artikels online wil lezen. Enkele goede smartphones met een extragroot scherm zijn dan bijvoorbeeld de Samsung Galaxy Note 8 en de iPhone X.

En ben je eerder op zoek naar een compacte smartphone, dat je eens zo makkelijk in de broekzak of handtas kunt steken? Dan is de Sony Xperia XZ1 Compact spek voor jouw bek. Bovendien moet je ondanks het praktisch design niet inboeten aan power en kwaliteit.

Voilà, nu ben je helemaal klaar om de beste smartphone te kiezen.

Neem snel een kijkje in onze webshop

Je vindt er alle smartphones die we in dit artikel hebben vermeld, maar ook een pak andere goedkope smartphones en duurdere modellen. Plus de nodige handige accessoires.

Erik

Digital en content marketer, tuinieren is mijn passie net als eten. Na het sporten wat series of films bingen, da’s mijn ding.

Blog topics

 

Heb je een vraag?

Stel ze aan een van onze medewerkers. Maak een keuze: