Ga direct naar de hoofdinhoud
×
×

Betaal je dagdagelijkse zaken, via je Proximus-aanrekening

Gepubliceerd op 10/08/2018 in Uit eerste hand

Betaal je dagdagelijkse zaken, via je Proximus-aanrekening

Die parkeerplaats in de stad betalen per sms, da’s iets dat we allemaal ondertussen al wel kennen. Maar wist je dat er tegenwoordig nog heel wat andere momenten zijn dat je je bankkaart niet meer hoeft boven te halen, wanneer je zaken aankoopt?

Je betaalt gewoon alles achteraf, via de Proximus-aanrekening van je gsm-abonnement. Supersimpel en met een handig overzicht erbij. Bovendien kan je via MyProximus dit overzicht ook doorheen de maand zelf al bekijken en een maandelijkse limiet instellen, zodat je niet achterovervalt bij het bekijken van je aanrekening.

Je regelt het gewoon online, direct op de webpagina of in de app van de dienst die je gebruikt. Enkele voorbeelden van zaken die je nu al kan betalen met je Proximus-aanrekening:

 • in-game-aankopen op Facebook,
 • extra’s in games zoals World of Warcraft,
 • een digitaal tijdschrift of e-book,
 • het huren van een film of zaken voor volwassenen,
 • je parkeerticket tijdens een dagje shoppen.

Voor al deze zaken en veel meer zijn we namelijk een partnerschap aangegaan met liefst 18 grote spelers in mobiele betalingen, waaronder Google Play Store en App Store.

Laten we de twee andere topvoordelen er eens uitpikken
 1. Je hebt geen kredietkaart meer nodig

  Zeg nu zelf: je kredietkaartnummer overal sharen is niet zonder risico’s. Wel, dat moet je nu dus niet meer doen!

 2. Snel en simpel betalen

  Geen gedoe meer met bankkaarten, kaartnummers en betaaltoestellen of QR-codes. Simpelweg één keer Proximus selecteren als betaalmethode en klaar!

Hoe werkt het?

Eén keer instellen en je bent altijd ready to go. Zorg er wel even voor dat je via het 4G-netwerk surft en niet via wifi.

 1. Bevestig je aankoop, door bijvoorbeeld op de prijs of ‘kopen’ te klikken.
 2. Nu kan je meestal kiezen uit verschillende betaalmethodes. Afhankelijk van de app of site is de benaming anders, maar meestal staat er ‘Proximus’ of ‘Mobiele telefoon’ tussen.
 3. Geef je gsm-nummer in. Daarop krijg je van ons een sms’je met een code.
 4. Geef de ontvangen code in.
 5. Klaar!

Betalen via je Proximus-aanrekening staat nu als standaardmethode ingesteld, zodat je deze stappen de volgende keer niet meer moet doorlopen.

En wil je weten hoe je dit specifiek instelt voor de Google Play Store en de App Store? Dan leggen we je graag hier van a tot z uit hoe je dat doet.

Erik

Digital en content marketeer. Tuinieren is mijn passie, net als eten. En na het sporten binge ik maar wat graag series of films.

Andere artikels van Erik

Blog topics

 

Heb je een vraag?

Stel ze aan een van onze medewerkers. Maak een keuze: