×
×

Topsport voor paralympische atleten? Daar gaan we voor!

Gepubliceerd op 05/10/2017 in Uit eerste hand

 Topsport voor paralympische atleten? Daar gaan we voor!

Het Belgian Paralympic Committee geeft andersvalide topsporters de kans om het beste van zichzelf te geven op internationaal niveau. Op die manier willen ze voor flink wat motivatie en inspiratie zorgen bij andere andersvaliden, maar ook sensibiliseren naar de hele maatschappij toe.

Iets wat het BPC aardig lukt. Onze Belgische paralympische atleten zetten namelijk al een hele tijd mooie prestaties neer. Zo schreef het Goalbal-team eind september nog geschiedenis door een bronzen EK-medaille binnen te halen, na in het verleden nipt drie keer naast het podium te grijpen. Tegelijk verlengde paralympiër Laurens Devos zijn Europese titel tafeltennis én haalde Florian Van Acker een bronzen medaille.

En ook op de Paralympische Zomerspelen 2016 in Rio haalden de atleten flink wat uit de kan. Ze kwamen namelijk met liefst 11 medailles naar huis: 5 gouden, 3 zilveren en 3 bronzen.

Laat het dus duidelijk zijn: andersvaliden hebben écht een volwaardige plaats binnen onze samenleving. En da’s iets waar we hier volledig achterstaan. Daarom zijn we sinds vele jaren met volle goesting partner van het BPC.

Tegelijk zetten we met dat BPC onze schouders onder de aankomende 100KM de CAP48, georganiseerd door de Franstalige openbare omroep RTBF.be. Daarbij willen we samen € 65000 ophalen voor meer sport als revalidatie-therapie, na een ongeval. 80% van de handicaps is namelijk niet aangeboren, maar overvalt Belgen tijdens hun leven.

G-voetbal: Niemand Buitenspel

Naast deze activiteiten werkt het Belgian Paralympic Committee samen met de Koninklijke Belgische Voetbalbond, om ervoor te zorgen dat voetbal voor iedereen toegankelijk is.

Dit jaar steunen wij het volledige G-voetbalseizoen. Dit staat voor geïntegreerd voetbal en is speciaal in het leven geroepen voor mensen met een mentale, fysieke of sociale beperking. De regels van het spel, die zijn grotendeels hetzelfde als het klassieke voetbal. Wel zijn een aantal andere zaken op maat van andersvaliden. Zo duurt een wedstrijd twee keer 25 minuten, bestaat een ploeg uit 7 spelers en is het veld wat kleiner.

Bij dit alles speelt vooral het plezier in het voetballen een rol. En niet zozeer de bikkelharde strijd. Andersvaliden zien op deze manier namelijk een droom in vervulling gaan en krijgen terug kansen om te voetballen.

Naast ons partnerschap met het Belgian Paralympic Committee zetten we ook onze schouders onder andere projecten. Zo helpen we vroegtijdige schoolverlaters aan een job met Digitalent en zetten we onze collega’s hier actief aan om bloed te geven via het Rode Kruis.

Erik

Digital en content marketer, tuinieren is mijn passie net als eten. Na het sporten wat series of films bingen, da’s mijn ding.

Blog topics

Geef je mening over dit news

Wil je je mening delen of een commentaar posten?

Reageer

{{ totalResults ? (((totalResults == 0) || (totalResults == 1)) ? "reactie" : "reacties") : ("reactie") }}


Avatar


 

Heb je een vraag?

Stel ze aan een van onze medewerkers. Maak een keuze: