Dit zijn ze: de 10 beste Netflix-series van 2018

Gepubliceerd op 03/12/2018 in Showtime!

Dit zijn ze: de 10 beste Netflix-series van 2018

Ook het afgelopen jaar was Netflix bijzonder gul, door ons zoet te houden met zowel nieuwe Original Series als verse afleveringen van hun sterkhouders. Omdat het aanbod ondertussen zo uitgebreid is, zet ik maar al te graag de must sees van 2018 voor je op een rijtje. Kwestie van zeker niks op Netflix gemist te hebben én de koude winteravonden door te komen.

 1. Marvel’s Daredevil (seizoen 3)

  Ook in 2018 kwam Netflix met flink wat superhelden op de proppen, in samenwerking met Marvel. Maar Daredevil blijft toch wel dé poulain van de Netflix-kijkers. In het derde seizoen worden alle duivels ontbonden, aangezien de manier waarop onze superheld gerechtigheid wilde bekomen niet echt bleek te werken. En dan komt er ook nog eens een oude bekende terug naar Hell’s Kitchen: de enige echte Kingpin ...

  Ons oordeel: Dit derde seizoen brengt meer van de gekende succesformule, plus nog wat extra actie én gemopper van Daredevil. En bovendien moet je de andere Marvel-series niet gezien te hebben, om mee te kunnen in dit verhaal.

  Gemiddelde IMDb-score: 9,2 op 10

  Alle afleveringen zijn nu te zien op Netflix, via Proximus TV.


 2. Sense8 (slotaflevering)

  De fans kwamen massaal in opstand, toen beslist werd om geen vervolg te breien aan het tweede seizoen van Sense8 op Netflix. Gelukkig keerden de makers van de serie finaal op hun stappen terug. Het werd wel geen compleet seizoen, maar een twee uur durende speciale aflevering die het verhaal rond de achttal emotioneel met elkaar verbonden lotgenoten finaal moet afronden.

  Ons oordeel: Hoewel we wat het gevoel hadden dat er teveel verteld moest worden in slechts één extralange aflevering, kunnen we de reeks nu met een goed gevoel loslaten. Ga vooral met een open blik voor je scherm zitten en laat Sense8 op je afkomen.

  Gemiddelde IMDb-score: 9,1 op 10

  De extralange slotaflevering is nu te zien op Netflix, via Proximus TV.


 3. The Haunting of Hill House (seizoen 1)

  Horror is een ander vaatje waaruit Netflix maar al te graag tapt. Gelukkig levert dat bijna altijd goede tot zeer goede series op. Als je er eentje moet gezien hebben, is het deze reeks die het voorbije najaar uitkwam. Alles is gebaseerd op een boek uit 1959, van Shirley Jacksons. Een groep versplinterde broers en zussen keert terug naar het huis waarin het opgroeide. Vandaag resideert er een groep geesten, die niet goed lijkt te weten hoe ze verder moet.

  Ons oordeel: Sommige horrorseries zijn flauwe afkooksels, die je hartslag niet de hoogte injagen. Daar heeft deze doodenge reeks gelukkig geen last van. Dat vooral dankzij de geestverschijnselen die ronduit ijzingwekkend zijn. Bovendien zijn de personages geloofwaardig.

  Gemiddelde IMDb-score: 8,9 op 10

  Alle afleveringen zijn nu te zien op Netflix, via Proximus TV.


 4. O Mecanismo (seizoen 1

  Ook in 2018 bracht Netflix flink wat buitenlandse Original Series uit, waaronder dit exemplaar van Braziliaanse makelij. Alles is losjes gebaseerd op het zowat grootste corruptieschandaal ooit in het land. Samen met de onderzoekers leggen we beetje bij beetje de criminele praktijken bloot, waarbij de focus al snel ligt op een door de overheid gecontroleerde oliemaatschappij.

  Ons oordeel: Wat ons vooral opviel aan O Mecanismo, is het sublieme acteerwerk van de hoofdcast. Wel moet gezegd zijn dat de reeks wat minder actie in huis heeft, dan dat je misschien op basis van het plot zou vermoeden.

  Gemiddelde IMDb-score: 8,9 op 10

  Alle afleveringen zijn nu te zien op Netflix, via Proximus TV.


 5. Narcos: Mexico (seizoen 1)

  Na het in drie seizoenen op Netflix afgeronde verhaal in Colombia over Pablo Escobar en zijn clan, is Narcos toe aan een reboot. Daarbij keren we terug naar de oorsprong van de drugstrafiek: het Mexico van begin de jaren tachtig. Een groot deel van het drugstransport richting de Verenigde Staten is in handen van het Guadalajare-kartel, onder leiding van Felix Gallardo. De overheid kan maar geen grip op de situatie krijgen. Daarom worden een aantal Amerikaanse DEA-agenten op de zaak gezet.

  Ons oordeel: Qua sfeer, spanning en emotie zit het ook in de nieuwe setting helemaal snor. Bovendien gaat het er in Mexico allemaal nog een tikkeltje bloederiger aan toe.

  Gemiddelde IMDb-score: 8,8 op 10

  Alle afleveringen zijn nu te zien op Netflix, via Proximus TV.


 6. Better Call Saul (seizoen 4)

  Het vijfde seizoen van deze spin-off van de hitserie Breaking Bad staat ondertussen al in de stijgers, maar gelukkig trakteerde Netflix ons in 2018 op een vierde seizoen, waarin we alsmaar meer figuren uit de moederreeks zagen verschijnen. Ondertussen probeert onze favoriete advocaat nog steeds om een klepper in z’n vak te worden. Daarbij verschijnen zoals steeds weer een resem louche mensen op z’n pad. Ondertussen zien we ook hoe Saul de ontknoping van de strijd met z’n broer Chuck verwerkt.

  Ons oordeel: Dit vierde seizoen bewijst eens te meer dat Better Call Saul een volwaardige plek naast Breaking Bad verdient. De personages zijn namelijk nog veel dieper uitgewerkt. En in de nieuwe afleveringen op Netflix zit eindelijk de link, die beide reeksen met elkaar verbindt.

  Gemiddelde IMDb-score: 8,8 op 10

  Alle afleveringen zijn nu te zien op Netflix, via Proximus TV.


 7. Medal of Honor (seizoen 1)

  Naast horror en drama heeft Netflix ook heel wat oorlogsreeksen in de aanbieding. In deze serie worden acht heldhaftige militairen gevolgd in hun niet zo gewone levens. Wat ze allen gemeenschappelijk hebben: ze kregen een Medal of Honor, de hoogste onderscheiding die je in het Amerikaanse leger kan krijgen. We zien zowel hun acties op het veld als de gevolgen nadien op het thuisfront. Historische gebeurtenissen zoals de Tweede Wereldoorlog en de aanslagen van 11 september vormen daarbij de achtergrond.

  Ons oordeel: Een indrukkende docureeks, dat is het minste dat je van deze titel op Netflix kan zeggen. Zeker door de mix van archiefbeelden, gedramatiseerde oorlogsscènes en interviews die we voor de kiezen krijgen.

  Gemiddelde IMDb-score: 8,7 op 10

  Alle afleveringen zijn nu te zien op Netflix, via Proximus TV.


 8. BoJack Horseman (seizoen 5)

  Animatiereeksen voor volwassenen, die hadden we nog niet besproken in dit lijstje. Maar met deze tragikomische reeks op Netflix zetten we dat meer dan recht. Zo’n 25 jaar na zijn succesvolle sitcom Horsin’ Around, zit de carrière van BoJack compleet in het slop. Hoewel hij er alles aan doet om een comeback van formaat te maken, zitten een beruchte midlifecrisis en flink wat verbitterdheid fameus in de weg van ons favoriete paard.

  Ons oordeel: Herkenbaar en bij momenten ook vrij actueel. Zo zitten er bijvoorbeeld verwijzingen naar de #MeToo-beweging in de reeks. Ideaal voor een lach en een traan tijdens dezelfde bingewatch-sessie.

  Gemiddelde IMDb-score: 8,7 op 10

  Alle afleveringen zijn nu te zien op Netflix, via Proximus TV.


 9. La Casa de Papel (seizoen 2)

  Dé revelatie op Netflix in 2017 was het voorbije jaar terug met een tweede seizoen. El Professor, Berlin, Denver en Tokio zijn stuk voor stuk opnieuw van de partij. De vermoeidheid slaat echter toe, waardoor de bende slordiger wordt en de gemoederen verhit geraken. De hamvraag is of dit alles er ook zal voor zorgen dat het Spaanse zootje ongeregeld in handen van de politie zal vallen.

  Ons oordeel: Hoewel de eerste afleveringen van het tweede seizoen wat slomer zijn, raden we je toch aan om door te bijten. Want de verdere weg naar de apotheose gaat aan een hoog tempo én grijpt je serieus bij het nekvel.

  Gemiddelde IMDb-score: 8,6 op 10

  Alle afleveringen zijn nu te zien op Netflix, via Proximus TV.


 10. Ozark (seizoen 2)

  Het was de absolute zomerhit van 2017 op Netflix. En dat succes werd in 2018 overgedaan met een nieuwe reeks afleveringen. Ondertussen zijn we ook een jaar verder in de serie. Boekhouder Marty en z’n gezin hebben nog steeds het wat slaperig stadje Ozark als thuishaven. Hij probeert verder om het verloren geld van een drugsorganisatie terug te verdienen. Daarbij wordt de band met z’n jonge partner in crime Ruth alsmaar hechter. Maar dan komt haar gewelddadige vader uit de cel, wat tot conflicten leidt.

  Ons oordeel: Donker en messcherp, zowel qua dialogen als het in beeld brengen van de actie. Je moet ervan houden én tegen een stootje kunnen. Maar als dit spek voor je bek is, moet je Ozark beslist eens een kans geven.

  Gemiddelde IMDb-score: 8,6 op 10

  Alle afleveringen zijn nu te zien op Netflix, via Proximus TV.


Heb je Tuttimus of Familus en ben je klaar om voor Netflix te gaan? Dan leggen we je graag uit hoe je Netflix kiest als jouw inbegrepen tv-bundel.

Of heb je onze all-in naar je goesting nog niet in huis? Kijk dan snel wat er allemaal in Tuttimus zit.

Erik

Digital en content marketeer. Tuinieren is mijn passie, net als eten. En na het sporten binge ik maar wat graag series of films.

Andere artikels van Erik

Categorieën