Dit zijn ze: de 9 beste Netflix-series van 2017

Gepubliceerd op 22/12/2017 in Showtime!

Dit zijn ze: de 9 beste Netflix-series van 2017

Ook het afgelopen jaar vuurde Netflix een zalige hoeveelheid nieuwe afleveringen van hun Original Series op ons af. Maar welke series sprongen er in 2017 voor ons écht uit en kunnen we je dan ook warm aanbevelen?

De keuze was moeilijk, maar dit is onze top 9. Ideaal voor de nodige porties bingewatchen de komende weken, om zo de winteravonden door te komen. Toch?

Stranger Things (seizoen 2)

Dé hit van 2016 was het voorbije najaar terug met een tweede seizoen. Ook deze keer bevinden we ons in de eighties, maar een jaartje verder dan seizoen één. En ook in deze nieuwe afleveringen overspoelt nieuw onheil het stadje Hawkins. Het moge duidelijk zijn: de ontknoping van de verdwijning van Will zindert nog na. En ondertussen gaan we op zoek naar de oorsprong van het proefkonijn Eleven ...

Ons oordeel: Ook in het tweede seizoen balanceren de makers tussen een donker sfeertje, humor en de nostalgie naar de jaren ’80, zonder dat het overdreven aanvoelt. De tragere, goed gedoseerde opbouw qua horror en de diepgang van de personages maken het plaatje af.

Black Mirror (seizoen 4)

Dichter bij huis is er deze donkere reeks uit Groot-Brittannië. Alle afleveringen staan helemaal los van elkaar, maar hebben één gemeenschappelijk onderwerp: de technologische ontwikkelingen van de 21ste eeuw. En dan vooral de manier waarop ze onze samenleving nog negatief kunnen gaan beïnvloeden …

Ons oordeel: Donker en satirisch, met heel wat onverwachte, bizarre en zelfs choquerende plotwendingen. Maar hoewel het op het eerste zicht een serie voor bollebozen is, vonden wij de serie heel entertainend en toegankelijk. 

Narcos (seizoen 3)

Ik vertel je wellicht niets nieuws als ik je zeg dat Pablo Escobar jammerlijk aan zijn einde kwam op het einde van seizoen 2. In deze nieuwe reeks afleveringen volgen we dan ook de nieuwe drugsbende in town, na de val van het Escobar en co. Het Calikartel was dan wel minder bekend, maar minstens net zo invloedrijk en gevaarlijk. En ook nu maakt het team van Javier Peña en zijn DEA jacht op de bad guys ...

Ons oordeel: Het eerste deel van dit derde seizoen start nog relatief rustig, maar in het tweede deel komen de verhaallijnen samen en is alles gewelddadiger dan ooit tevoren. Het is vooral smullen van de mooi in beeld gebrachte actiescènes.

House of Cards (seizoen 5)

We moesten er iets langer op wachten, maar president Frank Underwood was in 2017 helemaal back in town. En aangezien acteur Kevin Spacey serieus in opspraak kwam, zal het ook het laatste seizoen met de meedogenloze politicus zijn. Underwood heeft het in deze reeks nieuwe afleveringen alsmaar moeilijker om z’n beerput van de afgelopen jaren gesloten te houden. En tegelijk probeert hij de nodige paniek te zaaien rond de heersende terreurdreiging. Gaat het hem lukken de tweede ambtstermijn binnen te halen?

Ons oordeel: Met Trump als echte man op de presidentiële troon is het voor de makers alsmaar moeilijker om de realiteit te overtreffen. Maar toch blijft deze Netflix-serie heerlijk over the top. En door de gelaagde politieke manoeuvres en de vernieuwende filmstijl verveelt het zelden.

Marvel’s The Punisher

De hofleverancier van Netflix kwam ook het voorbije jaar met nieuwe series rond hun actiehelden. Van al deze Marvel-series was mijn favoriet toch wel The Punisher. Deze spin-off van Daredevil draait rond een voormalige marinier die probeert om zowel de gewelddadige dood van z’n gezin als zijn oorlogsverleden een plaats te geven. Als zijn alter ego ‘The Punisher’ gaat hij op een gewelddadige manier de misdaad in New York te lijf. Maar tijdens al zijn wraakacties ontdekt hij beetje bij beetje waarom zijn familie werd omgebracht ...

Ons oordeel: Een reeks die de die hard actiefans zeker zullen smaken. Er zit namelijk flink wat geweld en bloed in deze Marvelserie. Maar verwacht je aan meer dan gratuit vuisten zwaaien: de vaak gebroken personages pakken je, en zie je evolueren doorheen de reeks.

Dark

We zijn in het jaar 2019. Het stadje Winden wordt opgeschrikt door de mysterieuze verdwijning van twee jonge kinderen. Het doet de bewoners terugdenken aan een gelijkaardig geval van 33 jaar eerder. De zoektocht brengt al snel de nodige mysterieuze bovenaardse krachten naar boven ...

Ons oordeel: Als je van Stranger Things houdt, is dit een aanrader. Maar ook fans van donkere Scandinavische series à la The Killing zullen het zeker weten te smaken. Terecht de engste Netflix-serie tot nu toe.

Mindhunter

We worden teruggekatapulteerd naar het einde van de jaren ’70. Twee agenten van de FBI willen toekomstige misdaden voorkomen en meer moordzaken ophelderen. Daarom proberen ze via interviews met seriemoordenaars hun manier van denken te begrijpen en zo crimineel gedrag te voorspellen. Maar deze baanbrekende ideeën zorgen voor een pak controverse, zowel binnen hun eigen FBI als bij de lokale politie ...

Onze mening: Een atypische crimeserie, die meer focust op de procedures en gesprekken dan op het klassieke zoeken van de moordenaar binnen één aflevering. Voor ons dan ook een beklijvende, welgekomen afwisseling in het genre.

The Crown (seizoen 2)

In dit tweede seizoen van deze pseudo-autobiografische reeks volgen we een nieuw decennium in de regeerperiode van de Britse Koningin Elizabeth II. De volle sixties betekenen woelige politieke tijden en problemen met de kolonies. De Queen moet alles op alles zetten, zodat de monarchie niet uit elkaar valt. Maar zo mogelijk nog belangrijker is het feit dat haar huwelijk barsten vertoont ...

Ons oordeel: De duurste Netflix-serie ooit, en dat zie je ook. De decors en outfits zorgen namelijk voor een visueel feest. Bovendien zorgen de scherpe dialogen en intense manier van filmen ervoor dat het absoluut geen duf royalty-verhaal is.

Trollenjagers (seizoen 2)

Ook voor je kids valt er heel wat te beleven op Netflix. Neem nu deze serie van meesterverteller Guillermo del Toro. Jim is een doodgewone vijftienjarige jongen, die in een buitenwijk van Arcadia woont. Alles verandert echter wanneer hij een magisch amulet vindt. Samen met enkele vrienden ontdekt hij zo ook een geheime wereld onder hun woonplaats, vol met goede trollen. Maar er zit ook een leger van slechte monsters. Hierdoor belanden de vrienden in een eeuwenoud conflict, dat ook de mensen boven de grond bedreigt …

Ons oordeel: Een reeks vol mystiek en mythologie, dat het daardoor ook leuk maakt om mee te kijken als volwassene.

Heb je Tuttimus of Familus en ben je klaar om voor Netflix te gaan? Dan leggen we je graag hier uit hoe je Netflix kiest als jouw inbegrepen tv-bundel.

Of heb je onze all-in naar je goesting nog niet in huis? Kijk dan snel wat er zoal in Tuttimus zit.

Erik

Digital en content marketeer. Tuinieren is mijn passie, net als eten. En na het sporten binge ik maar wat graag series of films.

Andere artikels van Erik

Categorieën