4 apps om lekker te relaxen én mee te blijven

Gepubliceerd op 24/08/2017 in Gouden tips van…

4 apps om lekker te relaxen én mee te blijven

Omdat je onderweg ook even lekker wil uitblazen, toch?

Neem nu die dagelijkse treinrit naar je werk. Dan is het gewoon zalig om de sleur te breken en je smartphone erbij te nemen. En wat epic fails op YouTube te bekijken, of het laatste album van Drake of Katy Perry te beluisteren.

En tegelijk wil je kunnen meepraten over wat er in de wereld gebeurt. Helemaal mee zijn met wat good old Donald nu weer heeft uitgehaald in het Witte Huis, bijvoorbeeld.

Daarom selecteerde ik vier zalige apps voor jullie, die je elke dag weer goed kan gebruiken. Voor jou getest én goedgekeurd!

HLN, zodat je met alle nieuws mee bent

De meest gelezen krant van Vlaanderen heeft uiteraard zijn eigen applicatie. En daarop vind je alle nieuws uit België en daarbuiten, zoals op de website. Inclusief live sportnieuws.

Maar wat de app handig maakt, is dat je meldingen kan ontvangen bij breaking news. En ik ben zwaar fan van het dagelijkse overzicht met de 10 meest gelezen artikels.

Gratis beschikbaar voor zowel Android als iOS.

Blendle, voor de beste artikels in binnen- en buitenland

Ideaal om de verhalen te lezen die écht passen bij wat jou interesseert. Want met deze app heb je toegang tot een pak kranten en tijdschriften. En superhandig: je kan hier ook per artikel betalen.

Van oorsprong is Blendle Nederlands, maar het heeft met tijdschriften als Knack en Humo plus kranten als De Standaard ook een serieus Vlaams aanbod in huis.

Gratis beschikbaar voor zowel Android, iOS als Windows Phone.

YouTube, voor de leukste filmpjes

Deze app moeten we je vast niet meer voorstellen. Je kan er namelijk zoveel leuks op vinden. Van de grappigste filmpjes tot de nieuwste muziekclips. Maar er is nog meer op te vinden. Zo bekijk ik heel vaak tutorials, zoals de beste workouts en handige kooktips. En het kan, waar je ook zit.

Om je een idee te geven: een uurtje YouTube afschuimen vraagt zo’n 200 MB aan surfvolume, als je in standaardkwaliteit kijkt.

Gratis beschikbaar voor zowel Android, iOS als Windows Phone.

Spotify, voor al je favoriete muziek

Muziek verzacht de zeden, wordt weleens gezegd. En toegegeven, daar is wel iets van aan. Dus is het superplezant om op elk moment van de dag effe wat songs op te kunnen zetten. En met de handige app kan je ook eenvoudig nieuwe muziek ontdekken, die bij je smaak past. Of een playlist laten spelen, afgestemd op je humeur.

Met een gratis account wordt al je muziek gestreamd en niet permanent op je smartphone opgeslagen. Een uurtje aan de gemiddelde kwaliteit van 160 kbps luisteren, vraagt zo’n 40 MB aan surfvolume.

Gratis beschikbaar voor zowel Android, iOS als Windows Phone.

En over de mobiele data die deze apps verbruiken, moet je je totaal geen zorgen meer maken. Want vanaf nu zit er een pak meer surfvolume in je Mobilus-abonnement!

Erik

Digital en content marketeer. Tuinieren is mijn passie, net als eten. En na het sporten binge ik maar wat graag series of films.

Andere artikels van Erik

Categorieën