4 apps die je moet hebben voor onderweg

Gepubliceerd op 21/08/2017 in Gouden tips van…

4 apps die je moet hebben voor onderweg

Want ze maken je leven een pak aangenamer.

Goesting in een daguitstap of een kleine citytrip? Of ga je binnenkort een weekendje naar zee of richting Ardennen, met of zonder de kids? Zalig plan!

Maar dan is het superhandig om zowel op voorhand als ter plaatse helemaal mee te zijn. Hoe ga je er bijvoorbeeld met de auto geraken? Welke restaurantjes zijn absolute aanraders? En hoe zit het met het weer?

Allemaal hamvragen waarop deze vier topapps de beste antwoorden hebben. Ik heb ze voor jou getest én goedgekeurd!

Waze: je weg vinden én meer

Een geweldig alternatief voor de klassieke gps in je wagen. Of voor Google Maps. Want hij wijst je niet alleen de weg. Nee, hij houdt ook rekening met ongevallen, files en werkzaamheden. En wat ik zelf superhandig vind: hij vertelt je waar je het goedkoopste kan tanken. Katsjing!

Bovendien kan je makkelijk zaken delen met je vrienden, zoals het uur van aankomst.

Gratis beschikbaar voor zowel Android, iOS als Windows Phone.

TripAdvisor: de beste plekjes ontdekken

Hoe vaak sloeg het eten op restaurant je fameus tegen? Bij mij alvast teveel. Daarom gebruik ik nu constant TripAdvisor tijdens mijn uitstapjes. Gewoon effe op je smartphone checken wat anderen over dat ene restaurantje zeggen. Of wat dé beste bistro in town is.

En da’s niet alles, want TripAdvisor heeft ook heel wat handige info over bezienswaardigheden in huis. Ook degene die wat minder toeristisch zijn en dus ideaal om die couleur locale op te snuiven.

Gratis beschikbaar voor zowel Android, iOS als Windows Phone.

AccuWeather: helemaal mee zijn met het weer

Als je een weekendje weg bent, is het handig om regelmatig eens te kunnen checken wanneer de hemelsluizen exact opengaan. Of om te weten welke kleren je best aantrekt voor dat dagje pretpark met je kroost.

Met AccuWeather weet je vanaf nu exact welk weer je moet verwachten, waar je ook zit. En dat vooral in ongelooflijk detail, van minuut tot minuut.

Gratis beschikbaar voor zowel Android, iOS als Windows Phone.

Google Translate: altijd verstaanbaar zijn

Helaas spreekt niet iedereen Engels. En misschien is jouw Frans niet goed genoeg om je in pakweg Durbuy uit de slag te trekken. Google Translate to the rescue! Want daarmee krijg je meteen een vertaling van je Nederlandse zin, in wel 103 talen.

Ideaal als je even snel iets aan een lokale inwoner moet vragen, bijvoorbeeld.

Gratis beschikbaar voor zowel Android als iOS.

En over de mobiele data die deze apps verbruiken, moet je je totaal geen zorgen meer maken. Want vanaf nu zit er een pak meer surfvolume in je Mobilus-abonnement!

Erik

Digital en content marketeer. Tuinieren is mijn passie, net als eten. En na het sporten binge ik maar wat graag series of films.

Andere artikels van Erik

Categorieën