Ga direct naar de hoofdinhoud
×
×

4 apps om altijd dichtbij vrienden en familie te zijn

Gepubliceerd op 28/08/2017 in Gouden tips van…

4 apps om altijd dichtbij vrienden en familie te zijn

Geef toe: ook jij wil constant weten wat ze allemaal uitspoken.

En tegelijk deel je graag jouw laatste gekke belevenissen met je besties en familieleden. Een video live stream de wereld insturen tijdens een zalig avondje uit, bijvoorbeeld. Of foto’s sharen van die nieuwe outfit, die je net op de kop hebt kunnen tikken. En gelijk heb je!

Maar hoeveel mobiel surfvolume vragen de populairste social media apps eigenlijk?

Facebook

Deze moet ik je natuurlijk niet meer voorstellen. Dé populairste app in zijn soort en bij uitstek geschikt om je laatste statussen op te posten en het leven van je vrienden op de voet te volgen. Maar net zo goed het laatste nieuws van de vele fanpagina’s te volgen.

En tegenwoordig kan je live video streamen, zodat het lijkt alsof je vrienden er zelf bij zijn. Denk maar aan een uniek moment op reis, een zalig optreden of de openingsdans van je beste vriend. Om je een idee te geven: met 1 GB surfvolume kan je liefst anderhalf uur video’s streamen met Facebook Live.

Gratis beschikbaar voor zowel Android, iOS als Windows Phone.

WhatsApp Messenger

Het sms’en heeft afgedaan. WhatsApp is een prima alternatief om de hele dag door te chatten met je besties. Je kan er namelijk ook foto’s en video’s mee versturen. Snel, eenvoudig en vooral veilig.

En tegenwoordig kan je er ook mee bellen naar andere gebruikers. Zelfs video-oproepen zijn perfect mogelijk. Dit gaat dan niet van je belminuten, maar enkel van je surfvolume. Voor een uurtje bellen met enkel audio, moet je maar zo’n 15 MB rekenen. Voor een uurtje videobellen via WhatsApp heb je ongeveer 250 MB nodig.

Gratis beschikbaar voor zowel Android, iOS als Windows Phone.

Instagram

Als je echt wil uitpakken met je fotokunsten, is deze app dé must have. Ga voor authentieke schoonheid in je kiekjes, of gebruik filters om een speciale sfeer te creëren. En tegenwoordig kan je op Instagram ook Stories maken, die slechts 24 uur zichtbaar zijn. Enkel voor je échte volgers dus!

En bovendien knabbelt het niet al te zwaar aan je surfvolume. Met 1 GB kan je ongeveer 1.000 foto’s sharen. De plezantste dus, maar ook de gênantste.

Gratis beschikbaar voor zowel Android, iOS als Windows Phone.

Snapchat

Hou je meer van wat flitsend en gek? Hou je ervan om je met selfies te vereeuwigen? Dan is Snapchat een app die op jouw smartphone thuishoort. Zet de zotste filters op jouw zelfportretten en verander jezelf in een hond of ander dier. Supersimpel en plezant!

Met 1 GB kan je zo’n 300 keer checken wat je vrienden hebben gedeeld via Snapchat.

Gratis beschikbaar voor zowel Android als iOS.

En over de mobiele data die deze apps verbruiken, moet je je totaal geen zorgen meer maken. Want bij Mobilus kan je een van deze apps kiezen als je favoriet, waarvoor je dan onbeperkt surfvolume krijgt!

Erik

Digital en content marketeer. Tuinieren is mijn passie, net als eten. En na het sporten binge ik maar wat graag series of films.

Andere artikels van Erik

Blog topics

 

Heb je een vraag?

Stel ze aan een van onze medewerkers. Maak een keuze: