Ook de zomer zit vol sport met ballen

Gepubliceerd op 09/06/2017 in Showtime!

Ook de zomer zit vol sport met ballen

Het worden plezante maanden!

Oké, het seizoen van de Jupiler Pro League is afgelopen (congrats, RSC Anderlecht!) en de winnaar van de beker van België is gekend. We weten ondertussen ook dat KV Oostende alsnog Europa in mag volgend seizoen.

Maar dat wil niet zeggen dat er geen bal meer te zien valt op je tv deze zomermaanden. Er staan nog heel wat sportieve topevents op het programma. Clashes waar je via ons niks van hoeft te missen.

Dit zijn alvast mijn favoriete vier, die goed in het rood omcirkeld staan op mijn kalender:

De finales van de NBA: wie wint deze keer?

De Playoffs zijn gespeeld, de finalisten bekend. Dit jaar strijden de Cleveland Cavaliers uit het oosten van de States tegen de Golden State Warriors uit de westkust. Yep, net zoals in 2015 en 2016.

Ze wonnen de vorige twee seizoenen elk één keer, dus het kan alle kanten uit.

Nog tot 18 juni, op Eleven Sport.

De Red Flames warmen zich verder op

In hun voorbereidingen voor het EK voetbal voor vrouwen deze zomer, nodigt ons Belgische vrouwenelftal niemand minder dan Japan uit. Een tegenstander die niet van de minste is, als je weet dat ze twee jaar geleden nog runner-up waren op het wereldkampioenschap.

Deze vriendschappelijke wedstrijd wordt dus een goeie oefening. En een indicatie of onze ploeg potten kan breken op hun eerste internationale toernooi ooit.

België-Japan: 13 juni (20 uur), op Proximus 11.

De International Champions Cup

Verandering van spijs doet eten. En om de benen goed ingesmeerd te houden tegen het volgende seizoen van de nationale competities. Dat zijn dé redenen waarom dit toernooi zo hot is. Dit jaar doen 16 ploegen uit vijf landen mee, waaronder Real Madrid, Juventus en Bayern München. Dat levert alvast een mooie affiche op!

Nieuw in 2017 zijn de wedstrijden in Singapore. Zij nemen als host de fakkel over van Australië.

Van 18 tot 30 juli, op Proximus 11+.

En natuurlijk: het nieuwe seizoen van de Jupiler Pro League

Want eigenlijk is het nu ook weer niet zo ellendig lang wachten op de start van het nieuwe seizoen in Eerste Klasse A. Eind juli geht’s los! Ik ben alvast erg benieuwd naar wat de ploeg van ’t Stad gaat doen, na liefst 13 jaar afwezigheid op het topniveau.

Vanaf 29 juli, op Proximus 11.

Goesting om ook deze zomer de beste balsporten à volonté te bekijken? Dan is All Sports echt iets voor jou.

Ga voor Belgisch voetbal plus het beste internationale voetbal en een pak andere sporten op zowel tv, smartphone als tablet. Nu met een leuke korting in je Tuttimus of Familus.

Pieter

Sociaal beestje bij Proximus en liefst nog digitaal! Ik mix graag muziek, festivals en tv doorheen campagnes.

Blog topics