De beste apps voor gezond avondeten

Gepubliceerd op 18/07/2022 in Apps

De beste apps voor gezond avondeten

Wil je het goede voornemen maken om je eetpatroon te veranderen en gezonder te gaan eten, en ben je op zoek naar tips en recepten? Wij hebben de beste apps voor gezond avondeten voor je opgelijst.

1. Yummly

Yummly is een applicatie die je tal van recepten aanbiedt. Je kiest recepten aan de hand van verschillende criteria, zoals keukens uit verschillende landen, voor kinderen, snel, enz. Er is ook een speciale sectie voor wie op de lijn let, met veel recepten voor gezond avondeten. Deze rubriek heeft subcategorieën zoals vegetarisch en veganistisch. Bij elk recept kunnen gebruikers ook commentaar toevoegen.

De app heeft daarnaast nog een aantal handige functies: je kan er ook boodschappenlijstjes mee maken, voor hele maaltijden of een deel ervan als je al verschillende ingrediënten in de kast hebt staan. Je kan er zelfs mee bijhouden wat je al in huis hebt en zo je voedselvoorraden beheren. Terwijl jij kookt, leidt de app je stap voor stap door de recepten.

Deze laatste functie is echter niet gratis en sommige recepten zijn alleen beschikbaar voor abonnees. Andere betalende functies zijn onder meer receptsuggesties om te helpen je caloriedoelen te bereiken, suggesties voor het gebruik van ingrediënten die je al in huis hebt of hulp met het opzetten van meerdaagse maaltijdplannen op basis van je voorkeuren.

Download Yummly voor AndroidNieuw venster en iOSNieuw venster


2. Keto Diet: Low Carb Recipes

Keto Diet is ook een receptenapp, maar dan anders georganiseerd. Zoals de naam al doet vermoeden, richt de app zich uitsluitend op gezond avondeten. Als je de app opent, krijg je keuze uit verschillende ingrediënten, zoals rundvlees, kip, vis en zeevruchten, groenten en vegetarisch, eieren, enz. Op basis van die keuzes krijg je dan recepten voorgeschoteld.

De app is heel eenvoudig in gebruik. Hij geeft receptideeën voor gezond avondeten en dat is het. Je kan er bijvoorbeeld geen boodschappenlijstjes mee maken, noch een lijst van je voorraadkast, maar dat is een kwestie van voorkeuren en gewoonten.

Download Keto Diet voor AndroidNieuw venster


3. Eat This Much – Meal Planner

Als je een dieet wil volgen en een bepaald aantal calorieën per dag niet wil overschrijden, dan is Eat This Much de app voor jou. Deze app houdt bij hoeveel calorieën je verbruikt per dag. Je kan ook een schema maken met de voedingsmiddelen die je wil eten, waarna de app je zegt hoeveel calorieën je binnenkrijgt.

Voilà ce qui peut être utile quand vous cherchez une idée pour un repas sain. L’application ne vous suggère pas de recettes comme les deux premières, mais elle vous indique combien de calories un plat contient (on peut rechercher les plats sur l’application, qui vous donne ensuite aussi les recettes pour les plats en question). Si on hésite entre deux plats par exemple, on peut en analyser les calories, les matières grasses, les protéines ou les glucides, et voir lequel correspond le mieux à notre régime.

Download Eat This Much voor AndroidNieuw venster ou iOSNieuw venster


4. Yuka

Yuka is geen app die recepten voorstelt, maar hij vertelt je of voedsel gezond is of niet. Wanneer je bijvoorbeeld boodschappen gaat doen, kan je de streepjescode van een product scannen, waarna op de app een kleur wordt weergegeven. Groen: het voedsel is gezond, geel: gemiddeld, oranje: slecht, rood: zeer slecht. De applicatie toont ook de ingrediënten waaruit een bepaald product is samengesteld. Als een product een slechte score heeft, kan de app een gezonder alternatief voorstellen.

De app geeft je geen receptideeën voor gezond avondeten, maar door de producten te scannen zie je of de producten gezond zijn of niet. Je kan dan alleen die producten kiezen die gezond zijn en daarmee gezond avondeten bereiden.

Download Yuka voor AndroidNieuw venster of iOSNieuw venster


5. De Nutri-Score

Deze score voor gezonde en ongezonde producten wordt weergegeven op de meeste producten in Belgische supermarkten. De Nutri-Score loopt van A (zeer goed) tot E, van groen tot rood, via lichtgroen, geel en oranje. Door deze kleuraanwijzingen te volgen, kan je kiezen voor de gezondere producten bij het uitzoeken van ingrediënten.

Maar dat is niet alles, natuurlijk. Verschillende supermarkten in België, zoals Carrefour, Delhaize en Colruyt, hebben elk hun eigen app. Met die apps kan je online boodschappen doen en de Nutri-Score van je producten checken. Bovendien kan je ook boodschappenlijstjes maken, zelfs op basis van eerdere aankopen. Ten tweede bieden deze supermarktketens maandelijkse of thematische folders aan. Daarin vind je ook vaak inspiratie voor gezond avondeten.

Als je boodschappen doet, inspiratie zoekt voor je avondeten of wil controleren of een bepaald product gezond is en binnen je caloriegrens blijft, kun je gebruikmaken van deze apps. Je hebt dan wel een degelijke internetverbinding en mobiel abonnement nodig. Mobilus is hier perfect voor! Er zijn verschillende aanbiedingen waaruit je kan kiezen, zodat je een formule krijgt die bij jouw gewoonten past.

Ontdek Mobilus nu meteen!

Sophie

Het web en apps, dat zijn m’n grootste passies. Yep, ik hoor ook bij de FOMO-club. Je zal me dus nooit zonder m’n smartphone zien! #friends #family #travels #web #popculture #graphicdesign #art #fun

Andere artikels van Sophie

Categorieën