×
×

Als eerste getest in België: 5G

Gepubliceerd op 29/12/2016 in Uit eerste hand

Als eerste getest in België: 5G

In samenwerking met Huawei.

Wij zitten namelijk niet graag stil hier. Daarom kijken we voortdurend rond, op zoek naar nieuwe zaken die het leven voor jullie aangenamer kunnen maken. Daarom hebben we recent ook enkele tests gedaan met 5G, in samenwerking met smartphonefabrikant Huawei. En met succes, want tijdens deze tests haalden we al snelheden tot 70 gigabit per seconde. Om je even een idee te geven: da’s meer dan 100 keer sneller dan het huidige 4G.

Maar waarom doen we dat nu precies? Op zich zijn 4G en 4G+ al vrij snel en meer dan genoeg, toch? Natuurlijk mag het altijd nog wat sneller gaan, maar er zijn nog redenen waarom wij blijven werken aan onze technologie.

Helemaal klaar voor de toekomst

Wist je bijvoorbeeld dat specialisten verwachten dat het mobiele dataverkeer in ons land tegen 2020 minstens acht keer zo groot zal zijn? Niet alleen omdat zowat iedereen een smartphone zal hebben, maar ook door zaken als video in 3D en 4K die voor de deur staan. Net zoals het Internet of Things. Dat zijn al die toestellen in jouw huis die je via internet ook vanop afstand kan bedienen, zoals een slimme thermostaat.

Met 5G zal dit allemaal een eitje zijn. Iedereen zal kunnen profiteren van supersnel mobiel internet, op elk moment. Zonder één hapering, hoe veel volk er ook opzit.

Maar laat ik het even concreet maken. Want al die blabla zegt natuurlijk maar weinig. Een mooi voorbeeld is bijvoorbeeld het downloaden van je favoriete film op je smartphone. Met 4G duurt dat nu een paar minuten, maar met 5G doe je dat in enkele seconden.

Nu al: 4,5G.

Nu, dit waren de eerste tests. Om alles op punt te zetten met 5G, hebben we nog wat meer tijd nodig. We verwachten dat we dit tegen 2020 aan jullie zullen kunnen aanbieden.

Maar dat wil niet zeggen dat jullie tot dan moeten wachten. In 2017 al komen we met 4,5G in een aantal grote Belgische steden. Dat zal zorgen voor streaming in nog betere beeldkwaliteit. Je mobiele internet zal zo tot driemaal sneller zijn dan het klassieke 4G van nu. De komende jaren zullen wij 4,5G zo verder uitrollen.

Daarnaast kan je nu al profiteren van VoLTE, of telefoneren via 4G. Daarmee zijn je gesprekken kristalhelder, alsof de persoon met wie je belt gewoon naast je staat. Bovendien gaat de telefoon aan de andere kant van de lijn veel sneller over én kan je blijven surfen op 4G terwijl je belt. 

Je kan er dus zeker van zijn: bij ons geniet je van een supersterk netwerk met de meest recente technologieën. Yep, ook op de plaatsen waar je het niet verwacht. Ga dus vandaag nog voor een van onze Mobilus-abonnementen.

Erik

Digital en content marketer, tuinieren is mijn passie net als eten. Na het sporten wat series of films bingen, da’s mijn ding.

Blog topics

 

Heb je een vraag?

Stel ze aan een van onze medewerkers. Maak een keuze:

  • Chat met ons via deze site

    Chat met ons via deze sitemomenteel niet beschikbaar