Nieuwe perspectieven voor Wouter Torfs, CEO van Schoenen Torfs NV

Gepubliceerd op 27/04/2016 in Inspireren

Nieuwe perspectieven voor Wouter Torfs, CEO van Schoenen Torfs NV

Schoenen Torfs is een van de grootste schoenwinkelketens van het land. Die positie versterkte de onderneming recentelijk nog met de overname van Brantano. Torfs wist al verschillende onderscheidingen in de wacht te slepen, zoals zeven keer ‘Beste Werkgever van België’.

Zelf een boek schrijven

Ik heb een boek geschreven met als titel ‘Werken met hart en ziel’. Het boek schrijven was 99% keihard werken en 1% inspiratie. De realisatie ervan heeft twee jaar geduurd, maar het dwingt je na te denken over de duurzaamheid van en in je onderneming. Die moet je zien te combineren met de strategie en rentabiliteit van je bedrijf. Ik zou iedere CEO aanraden om een boek te schrijven.

De ronde tafel 

Loop niet te snel naar een consultant. Zelf zoek ik veel liever lotgenoten op, in wat wij de ‘CEO-council’ noemen. In mijn geval zijn dit CEO’s van familiebedrijven. We komen met zes mensen twee keer per jaar samen en bespreken er privézaken, maar ook opvolgingen, overnames zoals wij met Brantano deden … Deel in vertrouwen wat je bezighoudt met bedrijfsleiders die daar voor openstaan.

Je organisatie heruitvinden

‘Reinventing organisations’ van Frederic Laloux, een Brusselaar die werkt als coach en adviseur, is een managementboek dat eens niet van een Amerikaanse managementgoeroe komt. Het boek biedt een venster op de organisatie van de toekomst. Het heeft me erg veel inspiratie gegeven over hoe we Torfs verder succesvol kunnen uitbouwen in de komende 5 tot 10 jaar.

Wilt u zelf u tips delen?

Mail uw contactgegevens naar perspectief@proximus.com

Perspectief

Magazine en online blog voor bedrijfsleiders van kmo’s vol nieuwe inzichten voor een frisse blik op hun onderneming.

Doorblader, lees, het laatste magazine!

Andere artikels van Perspectief