×
×

Nieuwe perspectieven voor Wouter Torfs, CEO van Schoenen Torfs NV

door Perspective magazineDe selectie van ...27/04/2016

Nieuwe perspectieven voor Wouter Torfs, CEO van Schoenen Torfs NV
Schoenen Torfs is een van de grootste schoenwinkelketens van het land. Die positie versterkte de onderneming recentelijk nog met de overname van Brantano. Torfs wist al verschillende onderscheidingen in de wacht te slepen, zoals zeven keer ‘Beste Werkgever van België’.

Zelf een boek schrijven

Ik heb een boek geschreven met als titel ‘Werken met hart en ziel’. Het boek schrijven was 99% keihard werken en 1% inspiratie. De realisatie ervan heeft twee jaar geduurd, maar het dwingt je na te denken over de duurzaamheid van en in je onderneming. Die moet je zien te combineren met de strategie en rentabiliteit van je bedrijf. Ik zou iedere CEO aanraden om een boek te schrijven.

De ronde tafel 

Loop niet te snel naar een consultant. Zelf zoek ik veel liever lotgenoten op, in wat wij de ‘CEO-council’ noemen. In mijn geval zijn dit CEO’s van familiebedrijven. We komen met zes mensen twee keer per jaar samen en bespreken er privézaken, maar ook opvolgingen, overnames zoals wij met Brantano deden … Deel in vertrouwen wat je bezighoudt met bedrijfsleiders die daar voor openstaan.

Je organisatie heruitvinden

‘Reinventing organisations’ van Frederic Laloux, een Brusselaar die werkt als coach en adviseur, is een managementboek dat eens niet van een Amerikaanse managementgoeroe komt. Het boek biedt een venster op de organisatie van de toekomst. Het heeft me erg veel inspiratie gegeven over hoe we Torfs verder succesvol kunnen uitbouwen in de komende 5 tot 10 jaar.

Wilt u zelf u tips delen?

Mail uw contactgegevens naar perspectief@proximus.com

Meer nieuws over:

  • zelfstandige
  • boek

Geef je mening over dit news

Wil je je mening delen of een commentaar posten?

Log je in via facebook.

Nieuws filtering op :

Ander nieuws

Contacteer ons

Onze medewerkers staan klaar om u te helpen!

Contacteer ons