Hout en fiber gaan prima samen

Gepubliceerd op 06/03/2019 in Klantenverhalen

Hout en fiber gaan prima samen

Hoe zorgen we voor een stabiele en tegelijk ook performante verbinding tussen twee bedrijfsgebouwen? Met die vraag worstelde Houtshop Van der Gucht uit Temse. De nieuwe fiberverbinding bracht een oplossing.

Houtshop Van der Gucht is gespecialiseerd in het verzagen van houtplaten die daarna door doe-het-zelvers in elkaar geschroefd kunnen worden tot meubels en kasten. Elk pakket aan houtplaten is anders, want elke klant kan zijn of haar bestelling uiteraard volledig gepersonaliseerd samenstellen.

Bekijk hoe Houtshop Van der Gucht overtuigd raakte van de voordelen van fiber.

Om die service mogelijk te maken, worden er in de verkoops- en toonzaal eerst zogenaamde zaagplannen opgesteld, op maat van de klant. Die worden daarna aangeleverd aan de machines in de schrijnwerkerij, die even verderop staat. Tot voor kort gebruikte Van der Gucht hiervoor een klassieke internetverbinding, maar het bedrijf stootte regelmatig op haar datalimiet en bovendien werd ook de bandbreedte almaar minder toereikend. Hoog tijd dus voor een nieuwe aanpak.

Met fiber kan een bedrijf zijn business-efficiëntie verhogen en kan het netwerk mee evolueren met zijn toekomstplannen.

Meer digitale mogelijkheden

De nieuwe fiberverbinding die Proximus op het bedrijventerrein ging aanleggen, bleek de oplossing te zijn. Sindsdien beschikt Van der Gucht over een zeer performante en zeer betrouwbare verbinding (500 mbps download, 100 mbps upload en ongelimiteerde data) die ook nieuwe zaken mogelijk maakt. Zo kunnen klanten nu zelf de stock raadplegen via de website via het interne ERP-systeem. Op die manier is meteen ook het fundament gelegd voor een nieuwe webshop die er binnenkort aankomt.

Bekijk welke voordelen fiber voor uw bedrijf kan bieden

Ontdek de bundels

Experts

Onze experten houden u op de hoogte van de laatste nieuwtjes en trends voor ICT professionals.

Andere artikels van Experts