×
×

Na Windows 8 komt Windows 10

door One magazineTechnologie20/03/2015

Na Windows 8 komt Windows 10
De opvolger van Windows 8 is dus niet Windows 9, maar Windows 10. Waarin verschilt Windows 10 van de huidige versie van Windows?

De officiële lancering van Windows 10 staat pas gepland voor het einde van dit jaar. Het is dus nog even wachten. Windows 10 is de eerste stap in een nieuwe generatie Windows, zo benadrukt Satya Nadella, CEO van Microsoft. De Microsoft-baas ziet het als een integraal onderdeel van het ‘internet der dingen’, waarbij steeds meer objecten geconnecteerd zijn. Dus niet enkel communiceren met andere pc’s: Windows 10 moet verschillende aspecten van het internet der dingen mee beheren, zoals sensoren en mechanische systemen. Ook management en beveiliging moeten er in dat opzicht op vooruitgaan.

Dat is het grote verhaal. Met de testversie van Windows 10 konden we al de veranderingen inschatten op niveau van de software zelf. Zo is er de verwachte herintroductie van het startmenu. Hierdoor ziet Windows 10 er op het eerste zicht uit als een combinatie van oud en nieuw.
Zonder twijfel een van de meest gewaagde verbeteringen is de mogelijkheid om meerdere virtuele bureaubladen aan te maken en te gebruiken, alsof u met meerdere monitors zou werken. Ook dat is het opzet van Windows 10: een besturingssysteem dat u over de diverse toestellen kunt gebruiken.

Meer nieuws over:

  • Media

Geef je mening over dit news

Wil je je mening delen of een commentaar posten?

Log je in via facebook.

Nieuws filtering op :

Ander nieuws

Contacteer ons

Onze medewerkers staan klaar om u te helpen!

Contacteer ons