Win de war for talent dankzij de digitale werkplek

Gepubliceerd op 15/05/2018 in Innoveren

Win de war for talent dankzij de digitale werkplek

U hebt voortdurend nood aan nieuw talent. Logisch, want u wilt dat uw bedrijf morgen nog even sterk staat. Maar om de war for talent te winnen, moet uw werkplek wel blijven evolueren. Want net zoals u talent nodig hebt, hebben millennials nood aan een digitale werkplek.

Wilt u meer weten over de digitale werkplek?    
Gratis e-book Ondek alles over de digitale werkplek

Digitaal werken: voordeliger voor iedereen

Tegen 2020 is één op twee werknemers geboren na 1980. En die millennials hebben vaak een andere visie op het leven dan de generaties voor hen. Ze hebben vaak ook andere verwachtingen van hun werkgevers. Zo is een goede work-life balance essentieel voor een millennial. Voor velen is het zelfs de eerste voorwaarde bij een nieuwe job. Wilt u de meedogenloze war for talent winnen? Dan is dit hét moment om uw manier van werken te digitaliseren.

91%

… van de mensen die soms van thuis uit werken, geven aan dat ze daar productiever zijn dan op kantoor.

Source: Forbes.com, 2017

Zo zijn thuiswerken en telewerken (werken vanop andere bedrijfssites) steeds meer een must. En dat hoeft geen nadeel te zijn voor de werkgever, want 91% van de werknemers is thuis productiever. Bovendien nemen thuiswerkers geen kantoorruimte in beslag én spenderen ze minder tijd in de file. Wist u trouwens dat u € 12 per uur verliest voor elke medewerker die in de ochtend- of avondspits staat?

Naar een digitaal ecosysteem

Wie thuiswerken of telewerken wilt implementeren, moet wel over een goede digitale werkomgeving beschikken. Met de juiste tools en infrastructuur wordt het mogelijk om ook mobiel taken uit te voeren. Waar u vroeger enkel kon werken aan de juiste tafel op kantoor, klappen we vandaag onze laptop open waar en wanneer we willen. Veel bedrijven zijn al mee met die trend, en tegen 2020 beschikt maar liefst 90% van de organisaties over remote working apps. Toch vindt vandaag nog 44% van de werknemers hun werkplek niet slim genoeg.

90%

Tegen 2020 voorzien 9 op 10 organisaties applicaties voor werken vanop afstand.

Source: Proximus

Maar de ideale digitale werkplek is meer dan een virtueel verlengstuk van uw fysieke werkvloer. Het is een ecosysteem waarin werknemers, klanten en partners in realtime met elkaar communiceren. En door die constante bereikbaarheid zorgt een digitale werkomgeving voor een stabielere dienstverlening. De realiteit is wel dat infrastructuur en software op punt moeten staan voor uw bedrijf dergelijke stappen kan zetten.

Meer weten over de mobiele werkplek?

Download ons e-book "De digitale werkplek"

Perspectief

Magazine en online blog voor bedrijfsleiders van kmo’s vol nieuwe inzichten voor een frisse blik op hun onderneming.

Doorblader, lees, het laatste magazine!

Andere artikels van Perspectief