Parker Hotel Brussels Airport scoort met wifi

Gepubliceerd op 24/10/2017 in Nieuws

Parker Hotel Brussels Airport scoort met wifi

In het Parker Hotel Brussels Airport verblijven regelmatig binnen- en buitenlandse voetbalploegen. En die hebben zo hun eigen noden wanneer het op draadloos internet aankomt. Reden genoeg voor het hotel om via een spoedprocedure hun netwerk een upgrade te geven.

Het was een scout van de Cypriotische nationale ploeg die de voorzet gaf, zegt general manager Olivier Discart van het Parker Hotel Brussels Airport. “De scout was het hotel komen inspecteren voor hun wedstrijd tegen de Rode Duivels en klaagde dat onze wifi niet voldeed aan hun eisen. Ik kon hem daar wel in volgen. We hebben ons hotel in 2011 gerenoveerd, maar dat is ondertussen ook al weer zes jaar geleden. Onze infrastructuur was dus aan verbetering toe.”

Voor de meeste zakenlui die in het hotel verblijven, was het bestaande netwerk ruim voldoende, zegt Discart. Maar voetballers hebben andere noden dan zakelijke reizigers. “Een typische zakenman stuurt mails, logt in op zijn VPN en surft naar een paar websites. Maar voetballers kijken veel Netflix en Youtube en doen ook heel veel aan videobellen met hun familie. Dat soort toepassingen vereist natuurlijk een pak meer bandbreedte.”

Voorrang voor Cyprus

Het hotel had al een plan klaar om zijn wifi-infrastructuur te upgraden, maar dat stond nog maar in een beginfase. Om de Cypriotische ploeg tegemoet te komen, werd daarom in ijltempo een ad hoc-project opgezet. “Een beetje tussen de soep en de patatten”, lacht Discart.

“Op drie dagen tijd hebben de mensen van Proximus en hun hardwarepartner hier een nieuw netwerk aangelegd dat tienmaal zo snel was en een twee keer zo groot bereik had. Op dat netwerk hebben we de Cypriotische spelers voorrang gegeven en we hebben er ook voor gezorgd dat het vooral in hun kamers beschikbaar was. Achteraf is de scout ons komen bedanken voor de uitstekende verbinding en de prima service.”

Proximus heeft plannen om zijn glasvezelnetwerk sterk te gaan uitbreiden, ook Discart kijkt daar al naar uit. “Dat zou heel goed uitkomen met onze plannen om de wifi te verbeteren voor alle gasten”, zegt hij. “We zijn bijvoorbeeld ook het vaste hotel van RSC Anderlecht en werken veel samen met de Voetbalbond. Als we die geprefereerde positie willen behouden, zijn we het aan onszelf verplicht om daarin mee te stappen.”

Wenst u meer informatie over de wifi-oplossingen van Proximus? Surf naar www.proximus.be/fiber  of www.proximus.be/smartnetwork en leer er alles over. De website van het Parker Hotel Brussels Airport vindt u hier.

Voetballers kijken veel Netflix en Youtube en doen ook heel veel aan videobellen met hun familie. Dat soort toepassingen vereist natuurlijk een pak meer bandbreedte.”

-Olivier Discart, general manager Parker Hotel Brussels Airport

Proximus team

Proximus houdt u op de hoogte van de laatste nieuwtjes en trends voor ICT-professionals

Andere artikels van Proximus team