×
×

Snelle en veilige guest wifi voor horeca

Gepubliceerd op 10/12/2018 in Oplossingen & diensten

Snelle en veilige guest wifi voor horeca

Meer dan 60% van je gasten komt eerder terug als er in je zaak wifi verkrijgbaar is. Tijd dus om je professionele wifi netwerk aan te pakken. Kies voor Proximus Smart Network en laat jouw gasten vandaag nog genieten van snelle en betrouwbare wifi.

Vandaag heeft meer dan 90% van jouw gasten een mobiel apparaat binnen handbereik. Van die gasten is ruim 60% eerder geneigd om terug te komen indien jouw zaak wifi aan te bieden heeft. Tegen 2020 zal het mobiel en netwerkverkeer bovendien met een factor 3 vermenigvuldigd zijn. Voorzie dus in een betrouwbaar en vooral snelle wifi waarvoor jouw gasten steeds terug willen komen.

Als horeca-uitbater ben je ook niet zomaar gediend door eender welke wifi-verbinding. Het is meer dan enkel toegang tot het internet, het is een waardevolle business tool. Hier volgen 5 manieren waarop je kan verzekeren dat de wifi die jij aanbiedt mensen doet terugkomen.

5 manieren om het meeste te halen uit je wifi

 1. Veiligheid eerst

  In het huidige internetlandschap staat privacy en cybersecurity hoog op de lijst. Vergis je dus niet, jouw bezoekers zijn zich daar heel bewust van. Ze zijn zeer gesteld op hun privacy over het internet en vrezen continu voor hun data.

  Daarom is het zo belangrijk dat je als zaakvoerder hierop ingrijpt. Als jouw gasten het idee krijgen dat je hebt nagedacht over cybersecurity, dan zullen zij zich meer op hun gemak voelen en dat is goed voor jouw reputatie. Bovendien geef je hen toegang tot je wifi zonder dat je jouw eigen netwerk in gevaar brengt. De guest wifi werkt namelijk op een compleet ander netwerk.

  Maar breek er ook je hoofd niet over en maak het jezelf gemakkelijk. Kies voor wifi die veilig is van het moment dat het geïnstalleerd wordt en waarbij je dus zelf niet moet voorzien in ingewikkelde veiligheidsvoorzieningen.

 2. Snelheid is een must

  Het is een feit dat je wifi snel moet zijn om zowel je medewerkers als je gasten, frustraties te besparen. Maar je dient ook te begrijpen wat dit precies inhoudt. Gasten willen niet gehinderd worden in hun zaken. Als zij bijvoorbeeld aan tafel willen werken en daarbij videoconferenties willen houden, dan moet je wifi dit aankunnen. Ook wanneer anderen in dezelfde ruimte tegelijkertijd video’s willen streamen of beroep willen doen op hun sociale media, moet je wifi dezelfde snelheid bewaren.

  Je wifi moet ook overal en continue beschikbaar zijn. Vaak maken horeca-uitbaters de fout om hun toegangspunt ergens uit het zicht te bewaren, in een kelder of achterkamer van het gebouw. Je wil echter het beste halen uit je wifi voor je gasten. Plaats daarom steeds een access point in de ruimte waar je gasten zetelen en verzeker volledige dekking.

 3. Houd het zichtbaar

  Het zichtbaar houden van je wifi is voordeliger dan je denkt. Er bestaat namelijk een misvatting dat gasten zich kunnen storen aan de aanwezigheid van een access point in de ruimte, maar het tegendeel werd bewezen. Door je wifi in hun buurt te plaatsen, verzeker je er hen van dat de wifi ook echt van jou is en dat je hen graag voorziet in hun wifi-noden. Je klanten zien ook graag een wifi-logo opduiken, zelfs wanneer ze er geen gebruik van maken. Het geeft hen het gevoel dat je in alles voorzien bent.

 4. Intelligente wifi

  Goeie wifi is wifi waar iedereen tegelijkertijd gebruik van kan maken. Maar wifi kan ook intelligent zijn. Je kan je netwerk prioriteiten laten opstellen om bijvoorbeeld nablijvers te demotiveren en zo een positieve doorstroom van gasten te garanderen. Je kan ook bijvoorbeeld bandbreedte en gebruikstijd beperken en na sluitingsuren kan het volledig afgesloten worden om te vermijden dat mensen voor jouw zaak komen staan om van je wifi te profiteren. Dit heeft uiteraard ook een positief resultaat voor jouw energiekost.

 5. Laat het je zaak groeien

  Alle tot nu toe besproken voordelen hebben vooral betrekking gehad op je reputatie en je efficientie, maar een goeie wifi kan je vandaag ook heel wat teruggeven in de vorm van relevante data over je bezoekers. Zelfs kleine bedrijven kunnen hiervan enorm profiteren. Krijg inzichten over hoeveel mensen je zaak passeren, hoeveel er al dan niet binnenkomen, hoe vaak ze terugkomen, hoe lang ze blijven en waar ze het meest gebruik maken van je wifi.

  Nog belangrijker is dat je hen kan laten inloggen via jouw gepersonaliseerde webpagina, waar jouw promo’s in de kijker staan. Het is ook mogelijk hen via Facebook in te laten loggen, zo krijg je gratis visibiliteit op sociale media.

Heb je vragen of interesse in Proximus Smart Network?

Neem contact op

Een totaaloplossing

Met Proximus Smart Network monitor je jouw netwerk zelf via een handige webpagina. Je hebt geen kennis nodig van IT. Met een simpele druk op de knop kan je logins aanmaken voor je gasten, of stel je hen instaat in te loggen met hun eigen Facebook account - wat jou ook extra en gratis visibiliteit geeft.

Met deze totaaloplossing beschik je over twee netwerken: één voor jouw gasten en één voor jezelf. Je riskeert zo zeker geen virussen op het netwerk waar jij op werkt of waar jouw kassasystemen op geregistreerd staan.

Proximus Smart Network stelt jou ook instaat om extra toestellen aan te sluiten of het uit te breiden met de allernieuwste apparatuur. Hiervoor betaal je niets teveel, want je betaalt enkel voor wat je gebruikt. Je krijgt een professionele wifioplossing met gegarandeerde verbinding op elk moment. Alles wordt voor jou voorzien, op maat van jouw zaak.

Deze oplossing is niet enkel snel, gemakkelijk en veilig, je kan er ook analyse- en marketingvoordelen uit halen. Leer uw gasten beter kennen; wanneer ze naar het restaurant gaan, hoelang ze aan de bar zitten, etc. Je verzamelt al deze eenvoudige statistieken en kan hiermee promo’s op maat maken. Bovendien bevordert het de efficientie van jouw bedrijf omdat je met deze inzichten personeel gerichter kunt inzetten.

Perspectief

Magazine en online blog voor bedrijfsleiders van kmo’s vol nieuwe inzichten voor een frisse blik op hun onderneming.

Doorblader, lees, het laatste magazine!

Blog topics

Contacteer ons

Onze medewerkers staan klaar om u te helpen!