×
×

We bouwen Smart Cities

door One magazineNieuws10/06/2015

We bouwen Smart Cities
Op 6 mei heeft het Smart City Institute tijdens zijn jaarlijkse event Proximus voorgesteld als zijn nieuwe privépartner. Het Smart City Institute (SCI) is ondergebracht in de Ecole de Gestion van de Universiteit van Luik (HEC-ULg) bij de activiteiten van de leerstoel Duurzame Strategie van Accenture. De ambitie is om het onderzoek, de opleiding, de innovatie en het ondernemerschap rond Smart Cities te stimuleren.

Innovatie via duurzame technologische oplossingen vormt het antwoord op de grote uitdaging waar steden voor staan: een optimale dienstverlening aan de burgers met aandacht voor mobiliteit, milieu en energiebeheer. De vergrijzing en de explosieve groei van de stadsbevolking, in combinatie met de beperkte financiële middelen, maken die uitdaging nog groter. Als ICT-expert wil Proximus met zijn knowhow steden graag helpen bij het bouwen van slimme oplossingen, want een slimme stad is ook – en vooral – een aangename stad om te wonen.

Belfius Smart City Award
Met diezelfde ambitie organiseert Belfius en partner Knack, gesteund door Accenture en Proximus, de verkiezing van de ‘slimste stad’. De Smart City Award zal gaan naar de creatiefste duurzame vernieuwing in een van de tien genomineerde steden. Stemmen kan vanaf 4 november, de award wordt uitgereikt op 2 december 2015.

SmartCafé
In een Smart City zitten alle medewerkers en inwoners op de digitale trein. Daarom organiseert Proximus gratis workshops om de digitale kloof te verkleinen.

Meer nieuws over:

  • Smart Cities
  • Overheid

Geef je mening over dit news

Wil je je mening delen of een commentaar posten?

Log je in via facebook.

Nieuws filtering op :

Ander nieuws

Contacteer ons

Onze medewerkers staan klaar om u te helpen!

Contacteer ons