Ga direct naar de hoofdinhoud
×
×

Wat kan vulnerability management voor uw bedrijf betekenen?

Gepubliceerd op 06/11/2017 in Nieuws

Wat kan vulnerability management voor uw bedrijf betekenen?

De jaarlijkse Cyber Security Convention biedt niet alleen een overzicht van de hete hangijzers op het vlak van IT-beveiliging. Het is bij uitstek ook een netwerkevenement waar de bezoekers van nabij kennis maken met het aanbod van securityleveranciers.

Inzicht in de eigen kwetsbaarheid: dat is een essentieel onderdeel voor een efficiënt securitybeleid. “Wij zorgen voor dat inzicht”, zegt Jan Krijgsman, Territory Manager Benelux bij Rapid7. Het Amerikaanse bedrijf richt zich op vulnerability management: het identificeren en classificeren van de zwakke plekken in de IT-omgeving van een onderneming.

In veel gevallen zijn de kwetsbaarheden eenvoudig op te lossen door een software-update of patch te installeren. “Toch gebeurt dat vaak niet op tijd”, zegt Jan Krijgsman, “omdat de IT-afdeling te kampen heeft met een gebrek aan tijd, budget en personeel. Daar spelen cybercriminelen op in.”

“Eerst brengen we de kwetsbare elementen in kaart”, legt Jan Krijgsman uit. “Aansluitend formuleren we advies om de gevonden kwetsbaarheden te verhelpen.” Om te bepalen welke kwetsbaarheden de hoogste prioriteit moeten krijgen, maakt Rapid7 onder meer gebruik van hun eigen oplossing Metasploit, het meest gebruikte framework ter wereld voor penetratietesten. “Met de kennis die we opdoen vanuit de Metasploit community, zijn we in staat om te voorspellen welke kwetsbaarheden als eerst misbruikt worden door cybercriminelen. Door deze kwetsbaarheden direct aan te pakken zijn organisaties in staat om effectief de risico’s te verhelpen en de kans op een beveiligingslek te minimaliseren.”

Davinsi Labs – sinds kort onderdeel van de Proximus-familie – is gold reseller van Rapid7 & heeft onlangs de prijs van EMEA partner of the year in ontvangst mogen nemen.

  • Veiligheidsbeleid start met goede visibiliteit. Interesse in wat er besproken is tijdens de Cyber Security Convention?

Proximus team

Proximus houdt u op de hoogte van de laatste nieuwtjes en trends voor ICT-professionals

Andere artikels van Proximus team

Blog topics

 

Contacteer ons

Onze medewerkers staan klaar om u te helpen!