Ga direct naar de hoofdinhoud
×
×

Hoe DDoS-aanvallen detecteren en mitigeren?

Gepubliceerd op 02/11/2017 in Nieuws

Hoe DDoS-aanvallen detecteren en mitigeren?

De jaarlijkse Cyber Security Convention biedt niet alleen een overzicht van de hete hangijzers op het vlak van IT-beveiliging. Het is bij uitstek ook een netwerkevenement waar de bezoekers van nabij kennis maken met het aanbod van securityleveranciers.

Arbor Networks is een Amerikaans bedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in beveiliging tegen DDoS-aanvallen, botnets, wormen en andere cybercriminele bedreigingen van het bedrijfsnetwerk. “Onze roots liggen bij de bescherming van de netwerken van providers, zoals Proximus”, zegt Wim De Niel, Consulting Engineer bij Arbor Networks. “Sinds enkele jaren treden we ook op bij bedrijven met grote netwerken, met Proximus in de rol van integrator.” 

Een DDoS-aanval – meestal bedoeld om een website of een applicatie lam te leggen – is doorgaans op grotere ondernemingen gericht. “Inhoudelijk verandert die vorm van cybercriminaliteit niet snel”, vertelt Wim De Niel. “We zien echter wel dat de frequentie en de omvang van de aanvallen toeneemt.” 

Cybercriminelen gebruiken een DDoS-aanval intussen ook als afleidingsmanoeuvre. De aanval doet chaos ontstaan, waardoor ze meer kans krijgen om ongezien in het bedrijfsnetwerk binnen te dringen, bijvoorbeeld om data te stelen. “Op die manier neemt de efficiëntie van de aanvallen verder toe”, stelt Wim De Niel. “We helpen ondernemingen onder meer met monitoring, zodat ze erin slagen de aanvallen op te merken, nog voor ze schade toebrengen.”

  • Veiligheidsbeleid start met goede visibiliteit. Interesse in wat er besproken is tijdens de Cyber Security Convention?

Proximus team

Proximus houdt u op de hoogte van de laatste nieuwtjes en trends voor ICT-professionals

Blog topics

 

Contacteer ons

Onze medewerkers staan klaar om u te helpen!