Vergokan bestormt Russische markt vanuit zijn Huddle Room

Gepubliceerd op 30/09/2016 in Klantenverhalen

Vergokan bestormt Russische markt vanuit zijn Huddle Room

In augustus 2006 opende het Oudenaardse bedrijf Vergokan een Russisch kantoor. Daar kwam al snel een magazijn bij om sneller lokaal te kunnen leveren. Maar de communicatie verliep iets minder vlot. Tot Vergokan Huddle Rooms in zijn kantoren installeerde.

“Als je een vestiging in Rusland wil uitbouwen, moet je als management korte communicatielijnen behouden”, steekt Harry Vandemenschbrugge meteen van wal. Harry is IT-manager bij Vergokan, de Belgische marktleider in de productie van kabeldraagsystemen. “Maar het grote aantal vliegreizen begon te wegen bij het management, om het nog niet te hebben over de reiskosten. Daarom zijn we beginnen uitkijken naar alternatieven. We kwamen al snel uit bij videoconferencing.”

Harry nam zijn tijd om alle opties op de markt uitgebreid te onderzoeken en met meerdere partners te spreken. “Ik vergelijk altijd, ook al zijn we al jaren klant bij Proximus. Toen we enkele jaren geleden bijvoorbeeld een eigen privénetwerk tussen al onze vestigingen in België wilden opzetten, heb ik ook eerst een grote vergelijkende studie uitgevoerd. Uiteindelijk kozen we voor het Explore privénetwerk van Proximus.”

Voor videoconferencing koos hij ook voor Proximus. “De Polycom Huddle Rooms van Proximus bieden eenvoudigweg de beste verhouding tussen prijs en kwaliteit. In een aparte, kleine vergaderzaal, de Huddle Room, staan een camera, een 75-inch scherm en een stervormige tafelmicrofoon opgesteld. Het beeld en geluid in deze Huddle Room is perfect. Bovendien is de prijs uitstekend. Veel meer hoefden we niet te weten om de knoop door te hakken. We zijn erg tevreden over deze nieuwe kantoorinrichting.

Het management vliegt nog altijd heen en weer naar Rusland, want videoconferencing kan de meerwaarde van fysiek contact toch niet uitsluiten. Maar het hoeft niet meer zo vaak. Echte cijfers over de besparingen die we hiermee behalen, kan ik je nog niet vertellen. Maar dat die er zullen zijn, dat staat vast.”

Voel u vrij om onze Video Conferencing pagina te lezen voor meer informatie

Perspectief

Magazine en online blog voor bedrijfsleiders van kmo’s vol nieuwe inzichten voor een frisse blik op hun onderneming.

Doorblader, lees, het laatste magazine!

Andere artikels van Perspectief