Ga direct naar de hoofdinhoud
×
×

Ambacht en nieuwe technologie gaan hand in hand

Gepubliceerd op 21/09/2018 in Klantenverhalen

Ambacht en nieuwe technologie gaan hand in hand

Veldeman Group zet in op digitalisering, maar heeft daarbij extra aandacht voor het menselijke aspect. Niet alleen het bedrijf moet er voordeel uit halen, ook de medewerkers.

Ontdek in de video hoe Veldeman Group verder inzet op digitale transformatie en flexwerk.

“We bevinden ons in twee werelden”, zegt Marc Veldeman, CEO bij Veldeman Group. “Enerzijds komt er bij de productie van onze producten veel ambachtelijkheid en handwerk kijken. Anderzijds maken we ook volop gebruik van moderne technologie.” Vandaag produceert Veldeman zijn oplossingen voor slaapcomfort op zeven sites in drie landen.

“Alle vestigingen zijn met Proximus Explore verbonden”, begint Tom Van den Bossche, ICT Manager bij Veldeman Group. “Daarnaast maken we gebruik van Microsoft Office 365. Daarmee spelen we in op de behoeften van onze medewerkers op het vlak van flexibiliteit en mobiliteit. Wanneer we inzetten op digitalisering, doen we dat altijd met extra aandacht voor het menselijke aspect. Het is de rode draad doorheen het bedrijfsbeleid.”

quote

Wanneer we inzetten op digitalisering, doen we dat altijd met extra aandacht voor het menselijke aspect. Het is de rode draad doorheen het bedrijfsbeleid

quote

Tom Van den Bossche, ICT Manager bij Veldeman Group

Internet of Things

Even goed dringt de nieuwe technologie door tot in de producten op Veldeman. IoT-toepassingen kunnen op termijn een nuttige toepassing betekenen indien deze ook in de slaapwereld zouden toegepast worden.

Dat je via een app op de smartphone makkelijk uw elektrisch verstelbaar bed kunt aansturen, is op het eerste gezicht niet veel meer dan een leuk gadget. “Maar op termijn levert dat ook andere voordelen op”, zegt Tom. “De systemen voor manuele bediening bevatten veel metaal en plastic. Als we die kunnen weglaten, is dat meteen ook goed voor het milieu.”

Veldeman Group is een Belgisch familiebedrijf dat hoogwaardige slaapsystemen produceert. De onderneming uit Opglabbeek heeft 550 medewerkers op zeven productiesites en realiseert een omzet van 106 miljoen euro.

Tom Van den Bossche heeft als ICT Manager meer dan tien jaar ervaring bij Veldeman Group.

Marc Veldeman, zoon van oprichter Valère, kwam in 1989 aan het hoofd van het familiebedrijf. Hij leidde de onderneming richting diversificatie en internationalisering.

One

One is het ICT-vakblad van Proximus voor CIO’s en ICT-professionals van grote en middelgrote ondernemingen. 

Blog topics

 

Contacteer ons

Onze medewerkers staan klaar om u te helpen!