×
×

Van Der Bauwhede heeft gekozen voor één telecom oplossing

door Perspective magazineIn de praktijk11/10/2016

Van Der Bauwhede heeft gekozen voor één telecom oplossing
Glas-veranda’s Van Der Bauwhede uit Waregem zocht een geïntegreerde oplossing om zijn drie losstaande vestigingen met elkaar te verbinden na een periode van groei. Een snelle circulatie van informatie bleek hier cruciaal.

Van Der Bauwhede bouwt o.a. veranda’s sinds 1923. Volgens zegsman Kurt Vandenbroeke leidde een gestage stroom van uitbreidingen tot een geografische verspreiding van de bedrijfsgebouwen. Niet ideaal, want het bedrijf moet op elk moment alert kunnen reageren op werfsituaties. 

“Je kunt nu eenmaal geen gebouwen blijven opkopen in dezelfde straat. Daarom zochten we een oplossing voor telefonie, datatransmissie en videobewaking vanuit één enkele basis voor onze drie units. Dat werd een Forum 500-centrale met draadloze DECT-telefoons. Aangezien graafwerken op de tussenliggende private percelen onmogelijk waren, werd gekozen voor een dekking op basis van twee straalverbindingen. Alle communicatie tussen de drie units verloopt nu ononderbroken en optimaal via hetzelfde concept: de doorschakeling van telefoons, de mobiele data en de bewakingsbeelden.” 

Bij de implementering ging men niet over één nacht ijs. Zaakvoerder Willy Nolf: “Uiteindelijk heeft het project een jaar in beslag genomen, vooral omdat we zelf veel voorbereidende werkzaamheden moesten uitvoeren, uitgebreid meten en analyseren. Een flexibele ingesteldheid was nodig, maar we zijn bijzonder tevreden met het resultaat.”

Meer nieuws over:

  • Van Der Bauwhede
  • Duurzaam groeien
  • duurzaam

Geef je mening over dit news

Wil je je mening delen of een commentaar posten?

Log je in via facebook.

Nieuws filtering op :

Contacteer ons

Onze medewerkers staan klaar om u te helpen!

Contacteer ons