Tommy Van Roye, ICT Manager bij Vlerick

Gepubliceerd op 07/11/2016 in Inspireren

Tommy Van Roye, ICT Manager bij Vlerick

Tommy Van Roye laat zich niet graag vastpinnen op een managementstijl. Hoe hij zich opstelt, hangt af van de omgeving, de situatie en de teamleden. De job moet tot een goed einde gebracht worden, dat vindt hij het belangrijkste.

Persoonlijk

Tommy Van Roye laat zich niet graag vastpinnen op een managementstijl. Hoe hij zich opstelt, hangt af van de omgeving, de situatie en de teamleden. De job moet tot een goed einde gebracht worden, dat vindt hij het belangrijkste. Om te ontspannen gaat hij sinds kort opnieuw tennissen. 

Loopbaan 

Hij behaalde een graduaat elektronica met optie ICT aan de Katholieke hogeschool Sint-Lieven. In 2004 trad hij als systeemingenieur in dienst bij de Ieperse textielmachinegroep Picanol. Een paar jaar later stuurde Tommy als ICT Manager Infrastructuur de mondiale ICTactiviteiten van de groep aan. Van 2011 tot 2013 bood hij zijn diensten aan bij de logistieke groep DSV. Sinds 2013 is hij ICT Manager Infrastructuur bij de Vlerick Business School. In 2015 richtte hij een bedrijf op dat zich focust op wifi: wifiadvies.

Bedrijf

De Vlerick Business School werd opgericht in 1953. De 450 master- en MBA-studenten uit 27 landen en meer dan 3.500 bedrijfsleiders krijgen les van internationaal erkende professoren op campussen in Brussel, Gent, Leuven en Sint-Petersburg. Er werken zo’n 250 personen. De school werkt nauw samen met de universiteiten van Gent en Leuven en eveneens met 40 internationale businessscholen, zoals de Peking University in China en de University of Stellenbosch Business School in Zuid-Afrika.

 1. Wat is uw grootste professionele verwezenlijking?

  Dat was het internationaal standaardiseringsproject bij Picanol, de textielmachinegroep uit Ieper. Daarvoor verbleef ik twee jaar haast permanent in het buitenland. Dat was in deperiode 2006 tot 2008. In de VS en China stuurde ik telkens een virtueel team van een vijftal mensen aan. In diezelfde
  periode werd in China een nieuwe fabriek opgericht en daarvoor hebben we een ICT-manager aangeworven. Het werd mijn taak om de volledige ICT-structuur aan te sturen. Na de vele acquisities en inhaalbewegingen moest alles natuurlijk perfect geïntegreerd worden.

 2. Naast wie zou u graag eens in het vliegtuig zitten en wat zou u hem of haar willen vragen?

  Naast Stephen Hawking. Ik zou graag weten hoe een genie als hij het leven ziet. Ik wil hem vragen welke impact de toekomstige ontwikkelingen zullen hebben op de mens en z’n gedrag. Hoe zal de wereld er volgens hem over 5 à 10 jaar uitzien?

 3. Aan welk merk bent u eeuwig trouw?

  Ik dacht eerst dat ik aan geen enkel merk trouw was, maar dat is niet helemaal waar. Ik ben nog altijd trouw aan Nutella. Voor andere aankopen zal ik alles eerst kritisch bekijken. Alle componenten moeten in orde zijn.

 4. Hoe zou u uw job zelf omschrijven?

  Als een job waarvoor men zich continu moet bijscholen. Eigenlijk moet je iedere dag bijleren om op de hoogte te blijven van de razendsnelle ontwikkelingen.

 5. Welke persoon of gebeurtenis gaf uw carrière een belangrijke wending?

  Dat was Jurgen Couvreur, in 2005 CFO bij Picanol. Ik herinner me nog goed hoe ik me voelde op het ogenblik dat ik Jurgen en de hoofdboekhouder vroeg om een budget van 1 miljoen euro vrij te maken voor de start van het internationaal standaardiseringsproject. Als tweede belangrijke persoon zou ik ICT-manager Bernard Pauwels willen vermelden.

 6. Wat zou u zelf willen uitvinden om uw dagelijkse leven makkelijker te maken?

  Teleportatie. Het meest hatelijke aan reizen is voor mij het reizen zelf door de tijd die we verliezen met ons van de ene naar de andere locatie te verplaatsen.

One

One is het ICT-vakblad van Proximus voor CIO’s en ICT-professionals van grote en middelgrote ondernemingen. 

Andere artikels van One