Ga direct naar de hoofdinhoud
×
×

Hybrid cloud – Drie belangrijke succesfactoren

Gepubliceerd op 10/12/2018 in Oplossingen & diensten

Hybrid cloud – Drie belangrijke succesfactoren

Cisco is een van de marktleiders inzake hypergeconvergeerde oplossingen. De onderneming biedt Cisco HyperFlex, een dataplatform dat multicloud-IT-afdelingen in staat stelt om elke applicatie aan te sturen. In een wereld waar gegevensbeheer een alsmaar belangrijkere plaats inneemt, is het voor elke onderneming vitaal om een dergelijk systeem te gebruiken ... op voorwaarde weliswaar dat ze de juiste cloudpartner hebben.

 1. Begin bij het begin

  Iedereen heeft businessbehoeften die moeten worden vervuld en iedereen wil ze oplossen met een ‘hybrid cloud’. Met een fysieke infrastructuur alleen kunt u de operationele efficiëntie niet meer garanderen. In plaats daarvan doen ondernemingen een beroep op een mix van een interne infrastructuur en openbare en private cloudomgevingen. Sommige ondernemingen hebben echter het gevoel dat ze geen controle hebben over hun openbare cloud of dat ze afzonderlijke kenniseilanden moeten behouden om elk aspect van hun datacenter te kunnen beheren.

  Daarom is het zo belangrijk om het proces te vereenvoudigen en volledig te automatiseren door de ervaringen van cloudgebruikers terug te brengen naar het datacenter en zich daarbij te concentreren op de virtuele machine als basisbouwsteen. Door HyperFlex-systemen te combineren met de cloudexpertise van Proximus geniet u een complete controle van uw fysieke en virtuele hypergeconvergeerde infrastructuur.

 2. Betrek uw organisatie

  Aangezien HyperFlex de silomentaliteit opgeeft ten voordele van een gecentraliseerd beheer, zal de stap wellicht gevolgen hebben voor alle afdelingen binnen uw IT-organisatie. Wanneer men de werklast in een datacenter ontplooit, moeten de netwerkteams, beveiligingsteams en operationele teams worden ingeschakeld. Wanneer er ook cloudcapaciteit bijkomt, komt er ook een cloudarchitect of complianceteam aan te pas. U doet er dan ook goed aan om alle stakeholders van bij het begin te informeren over deze ‘hybrid cloud’-oplossing.

 3. Houd alle opties open

  Cloudstrategieën veranderen en technologische vooruitgang en serverless werken komen snel op. Vermijd oplossingen die cloudspecifiek zijn en niet in andere clouds kunnen worden geïntegreerd.

  HyperFlex biedt een toekomstgerichte architectuur, die zich kan aanpassen aan een grotere werklast en nieuwe cloudstrategieën.

Eraan beginnen?

Als u vragen heeft rond uw cloud migratiestrategie, neem dan contact op met onze experts voor advies of informatie over HyperFlex en hybrid cloudoplossingen.

Contacteer ons

Experts

Onze experten houden u op de hoogte van de laatste nieuwtjes en trends voor ICT professionals.

Andere artikels van Experts

Blog topics

Contacteer ons

Onze medewerkers staan klaar om u te helpen!