Think Things 2017: co-creatie, ecosystemen en partnerschappen

Gepubliceerd op 04/12/2017 in Nieuws

Think Things 2017: co-creatie, ecosystemen en partnerschappen

De partners van Think Things 2017 dompelen de bezoekers onder in een universum waar technologie ten dienste staat van domeinen zoals de gezondheidszorg (CISCO), het beheer van bestellingen (SAP) en klantenervaringen (BISNODE).

Elk toestel, overal

Als hoofdpartner van deze dag toonde Cisco concreet zijn ambitie om de patiënt dichter bij de zorgverstrekkers te brengen en de samenwerking tussen die zorgverstrekkers in realtime te vergemakkelijken. De oplossing? Artificiële intelligentie en samenwerkingstools die de beveiligde inzameling van medische gegevens combineren met de digitalisering van uitrusting en processen.

“Zo krijgen ziekenhuizen in de hele wereld ongeziene opportuniteiten, van de diagnose tot het beheer van het dossier, over de realtime opvolging van de patiënt op gelijk welk toestel”, verduidelijkt Alexis Malchair, IoT and Digitisation Lead bij Cisco.

Een benadering op maat

Communicatie en gepersonaliseerde reclame op het internet, op televisie en binnenkort ook op openbare plaatsen, zijn een van de mogelijkheden van de mix tussen de gesegmenteerde gegevens aangeleverd door Bisnode, een pionier op het gebied van smart data en gegevensanalyse, en de systemen van Proximus.

"Via het MyAnalytics-portaal hebben wij toegang tot anonieme mobiele gegevens, waardoor we inzichten krijgen in de points of interests. Dit is nuttige informatie voor adverteerders om na te gaan welke locaties interessant zijn om bv. een winkel te openen, de performantie van een winkel te beoordelen, etc.", aldus Lode Lauwers, Innovation Consultant bij Bisnode. Eens te meer is het via technologische partnerschappen dat we de hoge meerwaarde van co-creatie in de verf kunnen zetten.

Nieuwe businessmodellen creëren

Aan de hand van een praktisch voorbeeld toont SAP aan welke meerwaarde het IoT kan bieden in het erg concrete kader van een automatische aanvulling van goederen. Zo krijgt men een minisilo te zien, waarvan de inhoud afneemt onder controle van een sensor die het resterende volume meet en deze informatie vervolgens doorstuurt naar een app. Zonder enige andere interventie kan de eindgebruiker in realtime opvolgen wanneer het kritische punt voor de voorraadaanvulling zal worden bereikt.

“Het is slechts een van de vele voorbeelden die bewijst dat het IoT toegang geeft tot nieuwe businessmodellen. Globaal gesproken willen we ondernemingen stimuleren om beslissingsprocessen uit te werken met het oog op de digitale transformatie”, verklaart Steven Nuyts, SAP Cloud Platform specialist bij SAP.

En morgen?

De digitale transformatie is een weg die je maar beter aanvat met de juiste begeleiding. “Momenteel schatten we dat 26 procent van de IoT-projecten een succes is. Het gaat dus wel degelijk om een complexe materie, die vereist capable partners in te schakelen. Zo zorgt men ervoor dat IoT & digitaliseringsprojecten succesvol zijn en echt aan de businessvereisten tegemoet komen”, aldus Alexis Malchair van Cisco. En wie IoT zegt, zegt natuurlijk ook gegevensbescherming. GDPR (AVG) ligt op ieders lippen.

“De Algemene Verordening Gegevensbescherming is een opportuniteit voor ons. Als vertrouwenspartner in het verwerken van persoonsgegevens, zien wij erop toe dat consumentendata correct beheerd wordt, zowel op wettelijk als operationeel vlak", aldus Lode Lauwers van Bisnode. Morgen zal alles nog meer in het teken van ‘machine learning’, verhoogde realiteit, artificiële intelligente, enz. staan ... “Ik moet telkens terugdenken aan de tijd waarin het internet werd gelanceerd, en verwacht een bliksemsnelle evolutie van alles wat ons wacht op het gebied van IoT-technologie”, besluit Steven Nuyts van SAP.

“Zoals bij elke ontwikkeling die zich versnelt, is de tijd rijp om na te denken over de standaardisering van systemen en informatiestromen. Dat is een conditio sine qua non om tot een duurzaam ecosysteem te komen.” Alexis Malchair - Cisco.

Proximus team

Proximus houdt u op de hoogte van de laatste nieuwtjes en trends voor ICT-professionals

Andere artikels van Proximus team