Blockchain, drones en chatbots als ecosysteem

Gepubliceerd op 18/12/2018 in Inspireren

Blockchain, drones en chatbots als ecosysteem

Innovatie bepaalt het traject van IoT, aangevuld met synergieën tussen nieuwe technologieën: blockchain, drones, chatbots, enz. Niets kan het ecosysteem van Proximus nog tegenhouden. Een gesprek met Codit, BESIX en Salesforce, partners op ThinkThings 2018.

IoT is in de eerste plaats een kwestie van integratie

Hoewel de meeste ondernemingen die interesse hebben in blockchain nog maar in een testfase verkeren, beheerst Codit deze technologie tot in de puntjes en combineert de integrator ze zelfs met het Internet of Things. De overname van de onderneming door Proximus versterkt de positie van de Belgische integrator in de begeleiding van ondernemingen voor hun digitale transformatie, samen met de sterke samenwerkingen met bedrijven zoals SAP en Ordina.

“Transparantie, kostenbesparing en optimalisering van de traceerbaarheid zijn erg concrete troeven van de oplossingen die we elke dag uitwerken voor onze klanten. Onze jarenlange ervaring op het gebied van connectiviteit betekent een ware boost voor het ecosysteem”, bevestigt Francis Defauw, Marketing & Communications Manager bij Codit.

Onze baseline vat de huidige context perfect samen: verbondenheid is alles!

Francis Defauw, Marketing & Communications Manager bij Codit
 

De ervaring van de klant primeert boven de technologie

Binnen het ecosysteem heeft BESIX al snel zijn plaats gevonden dankzij een gemeenschappelijke waarde met Proximus: innovatie door co-creatie. De bouwreus verkent eerst alle opportuniteiten van de technologie binnen de onderneming zelf, om vervolgens beproefde oplossingen uit te werken voor zijn klanten. “De technologie moet voldoen aan behoeften, eerder dan er nieuwe te creëren. De ervaring van de eindgebruiker is onze motor”, aldus Bart Gentens, Senior Manager new & improved client solutions bij BESIX.

We kijken in de eerste plaats naar de ervaring van de eindgebruiker en dan pas naar de technologie.

Bart Gentens, Senior Manager new & improved client solutions bij BESIX.
 

BESIX Group en Proximus kondigen samenerking aan voor Smart Buildings.

Lees het artikel

Verrijken om te automatiseren

Als er een onderneming aan heeft gedacht om organisaties met hun klanten te verbinden, dan is het wel Salesforce. Mark Orsborn, Senior Director van Salesforce IoT EMEA, onderstreept het belang van de valorisering van gegevens: “De vraag is niet alleen hoe men gegevens kan verzamelen maar vooral hoe men die gegevens kan gebruiken voor een specifiek doel en om er belangrijke informatie uit te halen om de processen van de onderneming een boost te geven. Verrijken om te automatiseren. Daar draait het om.”

Het ecosysteem maakt het mogelijk om de gegevens te valideren met lokale actoren. Een echte meerwaarde.

Mark Orsborn, Senior Director van Salesforce IoT EMEA

Lees ook het verslag van het evenement ThinkThings 2018.

ThinkThings 2018

Perspectief

Magazine en online blog voor bedrijfsleiders van kmo’s vol nieuwe inzichten voor een frisse blik op hun onderneming.

Doorblader, lees, het laatste magazine!

Andere artikels van Perspectief