Van idee naar een innovatieve IoT-oplossing in 5 dagen

Gepubliceerd op 04/01/2019 in Klantenverhalen

Van idee naar een innovatieve IoT-oplossing in 5 dagen

Hoogtechnologisch materiaal produceren en die vanuit dertig Europese vestigingen in specifieke verpakking laten toeleveren via een centraal beheer. Dat is de dagelijkse uitdaging van de logistieke keten van Bombardier. In vijf dagen werd een IoT-oplossing uitgewerkt.

Vijf dagen voor een gevalideerde oplossing dankzij design thinking

  • Dagen 1 en 2: bepaling business context en doelstellingen, vanuit business concrete business challenge brainstorming en verzameling van ideeën
  • Dag 3: uitwerking van het concept, feedback interne en externe stakeholders en validatie
  • Dagen 3 en 4: testfase en voltooiing prototype, bepaling scope pilootproject

Tom Balanck is Head of Procurement and Supply Chain bij Bombardier Transportation. Zoals hij zelf aangeeft, behoort digitalisering niet tot zijn dagelijkse bekommernissen. “We hadden al heel wat deskundigen geraadpleegd, maar de oplossingen waren vaak erg duur en niet geïntegreerd. Ik geloofde er niet onmiddellijk in maar Proximus en Ordina hebben hun belofte gehouden: een leefbare oplossing in vijf dagen”, aldus Tom Balanck.

Hoe kunnen wij u helpen?

Contacteer ons

De stock connecteren met een traceerbaarheidsplatform

Het partnerschap tussen Proximus, Ordina en SAP maakt het mogelijk om voorraadrekken te connecteren en hun positie op de verschillende sites te definiëren. Via een cloud platform hebben de werknemers van Bombardier in realtime een totaalbeeld van de voorraden en kunnen ze losse stukken traceren.

Dankzij ‘design thinking’ hebben we pistes kunnen definiëren om onze voorraadrekken te connecteren en te lokaliseren.

Tom Balanck is Head of Procurement and Supply Chain bij Bombardier Transportation

author

Focus op waardecreatie dankzij slimme partnerships

“Ordina zet het Proximus IoT netwerk en het SAP cloudplatform in als accelerator voor het realiseren van de IoT-oplossing. Zo komt de focus van het innovatieproject te liggen op de creatie van businesswaarde en het bepalen van de haalbaarheid ervan”, zegt Carlo Schots, business development manager IoT, Ordina.

‘Design thinking’ kan beginnen

Wijzigingen en innovatie zijn vaak onmogelijk zonder co-creatie. Net zoals bij tal van andere projecten hebben Proximus en ordina de methode van ‘design thinking’ gebruikt om Bombardier de nodige startvonk te geven. “Dankzij ‘design thinking’ hebben we pistes kunnen definiëren om onze voorraadrekken te connecteren en te lokaliseren”, verduidelijkt Tom.

Bombardier is wereldmarktleider in de bouw van vliegtuigen en treinen. De activiteiten worden ontplooid via 73 productie- en ontwikkelingsvestigingen, verdeeld over 28 landen. De multinational stelt 69.500 werknemers tewerk.

U wilt meer weten over het Internet of Things en over de manier waarop wij u kunnen helpen om uw digitale knoop te ontwarren?

Al onze IoT-oplossingen

Experts

Onze experten houden u op de hoogte van de laatste nieuwtjes en trends voor ICT professionals.

Andere artikels van Experts