Smart building: toonbeeld van energietransitie

Gepubliceerd op 04/01/2019 in Klantenverhalen

Smart building: toonbeeld van energietransitie

Welke rol kunnen intelligente gebouwen spelen in de transitie naar duurzame energie? BESIX gebruikt een batterij en zijn elektrische wagens om voor hun nieuwe hoofdkantoor in Dordrecht een energiebuffer aan te leggen waarmee het verbruik geoptimaliseerd wordt.

Meerwaarde voor de eindgebruiker

Met het oog op het belang van een lagere koolstofvoetafdruk en de behoefte van ondernemingen om te decentraliseren en te digitaliseren, wil BESIX inspireren door zich op te werpen als een pionier op het gebied van slimme gebouwen. “Dankzij de LoRa-technologie van Proximus en de opbouw van een intelligente energiereserve, vragen onze gebouwen slechts de energie die nodig is om te beantwoorden aan de reële behoeften van de gebruikers. Een ongekende meerwaarde in dit tijdperk van energietransitie”, aldus Bart Gentens, Senior Manager new & improved client solutions bij BESIX.

U wilt meer weten over het Internet of Things en over de manier waarop wij u kunnen helpen om uw digitale knoop te ontwarren?

Al onze IoT-oplossingen

Verder kijken dan het gebouw

De bouwsector evolueert snel. Voor BESIX bestaat de uitdaging erin om vastgoed in een brede en innovatieve context te plaatsen. “Onze sector is snel aan het evolueren. Vandaag de dag houden we ons naast bouwen ook bezig met tal van vastgoed gerelateerde disciplines. Van ontwikkeling en ontwerp tot exploitatie, onderhoud en financiering. Zo kunnen we veel verder kijken dan de bouw van een gebouw. En zo kunnen we excelleren in het creëren van duurzame oplossingen”, preciseert Bart.

Onze gebouwen vragen slechts de energie die nodig is om te beantwoorden aan de reële behoeften van de gebruikers.

Bart Gentens, Senior Manager new & improved client solutions bij BESIX.

author

Wat we onthouden?

Na de voltooiing van zijn eerste ‘intelligente’ projecten kan BESIX een balans opmaken van een geslaagde digitale transformatie:

  • Durf te innoveren
  • Ga stap voor stap tewerk en stuur bij waar nodig
  • Omring je met specialisten waar nodig
  • Zorg voor een open communicatie doorheen de silo’s van disciplines

De BESIX-groep is een multidisciplinaire onderneming, actief in de bouwsector maar ook op het vlak van vastgoedpromotie en concessie. BESIX stelt wereldwijd meer dan 15.000 mensen tewerk en realiseert 42 procent van zijn omzet in België.

Lees het verslag van het evenement ThinkThings 2018.

Think Things 2018

Experts

Onze experten houden u op de hoogte van de laatste nieuwtjes en trends voor ICT professionals.

Andere artikels van Experts