Ga direct naar de hoofdinhoud
×
×

Smart cities en hun progressie

Gepubliceerd op 02/03/2016 in Tech, tips & trics

Smart cities en hun progressie

Z-Smart Cities is een tiendelige reeks op Kanaal Z over slimme steden. Elke aflevering toont een project als voorbeeld van hoe steden en gemeenten dankzij technologie hun dienstverlening in de stad kunnen verbeteren. Burgemeesters doen massa’s ideeën uit de doeken over hoe het beleid kan meewerken aan de slimme stad van morgen.

Iedereen draagt steentje bij
Belgische steden staan voor belangrijke keuzes. De juiste overheidsprojecten en de keuze van de correcte ICT-strategie bieden bestuursniveaus nieuwe perspectieven en zorgen voor duurzame steden waar de levenskwaliteit van de inwoners en de medewerkers verhoogt. Niet enkel de privé- en commerciële bedrijven dragen hun steentje bij tot de stad van morgen maar ook de inwoners zelf. In één van de afleveringen verwoordt Daniël Termont, burgemeester van de stad Gent, de smart city als volgt: “een slimme stad kan niet zonder slimme mensen, die zich bovendien goed voelen in hun stad en permanent met hun stad in contact kunnen zijn.”

Nieuwe toepassingen
In een vorige blog  is te lezen hoe ook Proximus zijn bijdrage levert om de stedelijke dienstverleningen te optimaliseren. In de reportages laat Proximus concrete voorbeelden van nieuwe toepassingen voor een smart city zien. Technologische, slimme onderwerpen die in de reeks aan bod komen zijn: mobiliteit , veiligheidsvoorzieningen, digitalisering van de dienstverlening aan de burger, ecologische aspecten via het meten van luchtkwaliteit, organisatie en kwaliteitsopvolging van maaltijdbereidingen en verdelingen, maar evengoed een nieuwe aanpak om vlot samen te werken in de eigen organisaties. Op 30 januari werd de aftrap van Z-Smart Cities gegeven met een reportage over mobiliteit en winkelen in Kortrijk. De reeks loopt nog tot en met 02 april.

One

One is het ICT-vakblad van Proximus voor CIO’s en ICT-professionals van grote en middelgrote ondernemingen. 

Andere artikels van One

Blog topics

 

Contacteer ons

Onze medewerkers staan klaar om u te helpen!