The Phoenix Project

Gepubliceerd op 22/03/2015 in Inspireren

The Phoenix Project

Waarom ligt het ICT-departement vaak overhoop met de rest van het bedrijf? Hoe kunt u dit vermijden? Een fictief verhaal over een reëel probleem.

Waarover gaat het?
Bill Palmer is gepromoveerd tot ‘VP of IT Operations’ bij Parts Unlimited, een bedrijf dat auto-onderdelen maakt. Interne conflicten zijn er schering en inslag. Terwijl de concurrentie marktaandeel inpikt, moet Palmer proberen Project Phoenix op de rails te krijgen, een ingrijpend ICT-programma dat al miljoenen over budget is en een jarenlange achterstand opgelopen heeft.

Waarom moet u dit lezen?
Dit boek legt uit waarom het lijkt alsof de ICT- en de business-kant van ondernemingen twee verschillende talen spreken. En waarom ze mekaar maar Waarover gaat het? niet lijken te begrijpen.

Over de auteurs
‘The Phoenix Project’ werd geschreven door Gene Kim, samen met Kevin Behr en George Spafford. Het trio schreef eerder al het veelgeprezen ‘The Visible Ops Handbook’, een boek over het succesvol implementeren van ITIL. Kim heeft een ICTachtergrond, maar ook ervaring als ondernemer. Hij is de oprichter van het softwarebedrijf Tripwire en was er tot 2010 de CTO van.

Over het boek
Het verhaal in ‘The Phoenix Project’ is geschreven als een roman. De structuur van het boek lijkt op die van ‘Het Doel’, het legendarische managementboek van Eliyahu Goldratt. Ook daarin worden aan de hand van fictie, reële situaties geschetst die elke manager tegenkomt. Doorheen zijn verzonnen verhaal reikt Kim subtiel oplossingen en methodes aan om problemen in de professionele ICT-wereld op te lossen. Kim onderzoekt de mogelijkheden van Development Operations (DevOps), een methode om software te ontwikkelen waarbij communicatie en samenwerking essentieel zijn. Het boek is een echte page turner, een allegorie met levendig geschetste personages en herkenbare situaties. Een scheut donkere humor doet de rest.

V olgens IDC zal in 2015 60% van de CIO’s DevOps als eerste hulpmiddel gebruiken om met de snelheid en de uitbreiding van de mobiele cloud om te gaan. Ze zullen bovendien gebruikmaken van open source-toepassingen.

One

One is het ICT-vakblad van Proximus voor CIO’s en ICT-professionals van grote en middelgrote ondernemingen. 

Andere artikels van One