‘The Network Always Wins’, Peter Hinssen

Gepubliceerd op 27/10/2015 in Inspireren

‘The Network Always Wins’, Peter Hinssen

Serial entrepreneur, digitale goeroe, docent, schrijver en consultant… Peter Hinssen (°1969) is van vele markten thuis, maar is waarschijnlijk het bekendst als over alles wat te maken heeft met digitale innovatie en veranderende businessmodellen. Hij schreef hierover al drie boeken: Business/IT Fusion (2008), Digitaal Is Het Nieuwe Normaal (2010) en nu The Network Always Wins.

Waarover gaat het?
U dacht dat we nu ongeveer alles wel gezien hadden wat betreft ‘disruptie’? Vergeet het, we staan nog maar aan het begin. Nu de digitalisering zo goed als achter de rug is, wordt alles een netwerk: de klanten, de markten en de nieuwe spelers op die markten. Bedrijven die de omslag niet mee maken, zullen het waarschijnlijk niet kunnen navertellen.

Waarom moet u dit lezen?
Auteur Peter Hinssen zoekt het recept om als bedrijf de volgende jaren te overleven. De meeste zijn immers niet klaar om om te gaan met een samenleving waar alles geïnformatiseerd, gedigitaliseerd en ‘genetwerkt’ is.

Over het boek
In bijna 250 pagina’s en doorspekt met talloze anekdotes en verhalen over wetenschappers, uitvinders en ondernemingen gaat Peter Hinssen dieper in op de volgende stap in het disruptieve proces. De digitalisering – die in ‘Digitaal Is Het Nieuwe Normaal’ werd aangekondigd – is nu stilaan rond, maar nog altijd nemen bedrijven beslissingen die gebaseerd zijn op de snelheid van innovatie zoals die vijftig jaar geleden gold. En daarmee haal je het niet.

 

One

One is het ICT-vakblad van Proximus voor CIO’s en ICT-professionals van grote en middelgrote ondernemingen. 

Andere artikels van One