De invloed van hybride werken op de relatie met uw werknemers

Gepubliceerd op 06/09/2021 in Tech, tips & trics

De invloed van hybride werken op de relatie met uw werknemers

De relatie tussen werknemers krijgt met hybride werken een andere invulling. Voor leidinggevenden wordt het mensgerichte nog belangrijker. Met een goede aanpak geeft u collega’s de energie om te presteren. Prof. Marijke Verbruggen van KUL legt uit.

Veel voordelen voor uw werknemers

Professor Marijke Verbruggen van de onderzoekseenheid Work and Organisation Studies aan de KU Leuven: ”Door de eerste coronalockdown hebben bedrijven ervaren welke voordelen telewerk heeft voor hun werknemers. Die kunnen hun werk en privéleven beter op elkaar afstemmen, hun werk beter plannen en managen, moeten minder pendelen en staan minder in de file. Ze krijgen ook meer autonomie. Daardoor zijn ze gemotiveerder, werken ze efficiënter, presteren ze beter en zijn ze ook productiever geworden.”

Zijn er aan telewerk dan geen nadelen verbonden? Prof. Verbruggen: “Toch wel. Het verplichte voltijdse telewerk tijdens corona maakte duidelijk dat er werknemers zijn die de grens tussen werk en privé niet meer zien, sociaal geïsoleerd geraken, eenzaam worden en hun collega’s missen.”

Cruciale rol voor uw leidinggevenden

Het succes van telewerk? Naast de manier waarop een bedrijf zich herorganiseert, is ook de stijl van leidinggevenden bepalend. “Leidinggevenden ervaren hoe uitdagend het is om een team online aan te sturen,” legt prof. Verbruggen uit. “De kunst bestaat er voor hen in om op een andere manier leiding te geven. Het taakgerichte blijft, maar het mensgerichte wordt belangrijker. Leidinggevenden moeten hun mensen blijven motiveren zodat die de verbondenheid met het bedrijf behouden.”

“Dat bereik je al met kleine dingen zoals variatie brengen in het dagelijkse takenpakket of het team af en toe eens te verrassen, bijvoorbeeld met een survivalpakketje voor thuiswerk. Het maakt een groot verschil en geeft hen energie om te blijven presteren. Maar we moeten eerlijk zijn: veel leidinggevenden weten niet wat helpt en werkt. Daarom brengt een bedrijf hen best samen om hen op te leiden en van elkaar te laten leren. Niets beters dan ervaringen uitwisselen en best practices met elkaar delen.”

Hoe uw bedrijf herorganiseren om thuiswerk mogelijk te maken?

De visie van prof. Verbruggen Nieuw venster

Deconnecteren: nog belangrijker dan vroeger

Prof. Verbruggen: “Omdat medewerkers bij telewerk op dezelfde plek wonen en werken, vervagen de grenzen tussen hun werktijd en privéleven snel. Het wordt heel belangrijk om als werkgever die grenzen mee te managen. Al is dat moeilijk, want werknemers hebben verschillende voorkeuren. Er zijn mensen die hun dagen aan hun kinderen aanpassen en bewust ’s avonds nog werken. En anderen klappen om 17 uur hun laptop zonder probleem toe tot de volgende werkdag om 8 uur.”

“Bedrijven moeten duidelijk afspreken wat ze van hun werknemers verwachten. Bijvoorbeeld dat mails ’s avonds en in het weekend niet onmiddellijk moeten worden beantwoord bijvoorbeeld, maar dat een sms’je betekent dat het heel dringend is.”

Uw leidinggevenden spelen een cruciale rol in het succes en de efficiëntie van thuiswerk.

Professor Marijke Verbruggen

author

“Een bedrijf kan ook beslissen het netwerk ’s avonds gewoon af te sluiten, al ben ik daar geen voorstander van. Want dat raakt aan de flexibiliteit en de autonomie die werknemers via thuiswerk krijgen. Sommige werknemers willen bijvoorbeeld een taak dezelfde avond nog afwerken om de volgende dag met een propere lei aan nieuwe opdrachten te beginnen. Bij mensen die dat niet kunnen, dalen de motivatie, prestaties en productiviteit.”

Een onlinerelatie met klanten? Geen probleem

En wat met de klantenrelaties? Uit een onderzoek van McKinsey blijkt dat 70% van de aankopers in bedrijven liever online met leveranciers afspreekt dan persoonlijk. Prof. Verbruggen: “De verwachtingen van klanten geven de doorslag. Staan ze open voor virtuele dienstverlening met dezelfde kwaliteit als een persoonlijke service? Dan zie ik geen probleem. Want het is absoluut niet nodig om voor alles en nog wat fysiek af te spreken. Het hangt er natuurlijk ook vanaf wat de reden van de meeting is. Bedrijven zijn heel duidelijk dat bijvoorbeeld een kennismaking of een opvolgingsgesprek face to face op de werkvloer moet verlopen.”

Hoe met telewerk de relatie met uw medewerkers positief invullen?

Zo doet Voka het

Kent u de do’s en don’ts van online leidinggeven?

Ontdek de do’s en don’ts

Rust uw thuiswerkers uit met kwalitatief materiaal

Dat is aangenamer voor hen, geeft minder afleiding en maakt hen productiever.

Experts

Onze experten houden u op de hoogte van de laatste nieuwtjes en trends voor ICT professionals.

Andere artikels van Experts