Versnel uw digitale workflow met Microsoft Teams

Gepubliceerd op 07/01/2021 in Solution nieuws

Hoe kan u de samenwerking tussen medewerkers, maar ook met klanten en leveranciers digitaliseren? En hoe kan u uw bedrijfsprocessen automatiseren? Stijn Claes van Proximus Advanced Workplace geeft u vijf tips om alles uit Microsoft Teams te halen.

Versnel uw digitale workflow met Microsoft Teams

1. Breng alle documenten op 1 plek samen

”Teams draait volledig rond gebruikerservaring,” stelt Stijn. “Vanuit een geïntegreerd platform chat u met een collega, deelt en bewerkt u bestanden, belt u met klanten en beleeft u dankzij video een in-person ervaring, etc. Zo brengt u al uw documenten, contacten en communicatiekanalen automatisch op één plek samen. Uw medewerkers kunnen efficiënter samenwerken omdat alles sneller en vlotter verloopt. Dat levert u een concurrentieel voordeel op.”

2. Werk met collega’s én klanten rond één project

Stijn: “U kan collega’s uitnodigen in een ‘team’ om efficiënter samen te werken. Ze hebben onmiddellijk toegang tot alle documenten en informatie van het volledige project en kunnen aanpassingen op de voet volgen. U kan in een team ook samenwerken met klanten en leveranciers door ze als gast toe te voegen.”

3. Altijd en overal toegang

“Dankzij Microsoft Azure hebben uw medewerkers altijd veilig en van overal toegang tot documenten en gegevens in de cloud”, zegt Stijn. “Ze kunnen via verschillende applicaties en mobiele platforms bellen, video conferenties houden en sms’en. Heeft u bijvoorbeeld nog een leuk idee of ingeving voor een project terwijl u onderweg bent? U kan het onmiddellijk delen met uw team en verder uitwerken op uw smartphone of tablet.”

Teams draait rond gebruiksgemak. U kan er zelfs uw bedrijfsprocessen mee automatiseren.

Stijn Claes van Proximus Advanced Workplace

4. Connecteer out of the box

Teams is gekoppeld aan alle Office365-apps zoals Word, Excel, Outlook, SharePoint, Power Platform en Power BI. Stijn: “Dankzij die koppelingen kan u Teams als centrale hub gebruiken om in te werken.” Denk bijvoorbeeld aan een digitale tool voor medewerkers om vergaderzalen te boeken of een planner om de opdrachten te verdelen en de voortgang ervan te bekijken. Maar u kan eveneens een aangepaste chatbot implementeren die de meest gestelde vragen van uw klanten beantwoordt.

5. Integreer uw eigen apps

“U kan het platform bovendien linken aan uw eigen applicaties om bijvoorbeeld vakantieaanvragen, onkostenvergoedingen en barcodescans te automatiseren. Zo digitaliseert u de papierstroom in uw bedrijf”, zegt Stijn. “ Teams is zo eenvoudig dat u uw eigen bedrijfsprocessen zelf kan automatiseren, zonder een leger developers. Als u dat wil, kan Proximus u daarbij helpen.”

Het gaat zelfs zo ver dat u ook uw eigen applicaties kan bouwen. Zonder enige kennis in het coderen en u hoeft geen zwaar projectplan op poten te zetten voor de uitwerking.

Het netwerk voor Vlaamse ondernemers Voka zorgt voor permanente beschikbaarheid dankzij Microsoft Teams.

Hoe Voka Teams inzet

Bouw uw eigen apps in Microsoft Teams.

Bekijk het webinar

Experts

Onze experten houden u op de hoogte van de laatste nieuwtjes en trends voor ICT professionals.

Andere artikels van Experts