Het CHU Luik ontplooit digitale televisie aan het ziekbed

Gepubliceerd op 03/10/2014 in Klantenverhalen

Het CHU Luik ontplooit digitale televisie aan het ziekbed

Reeds enkele jaren voorziet het Centre Hospitalier Universitaire (CHU) van Luik Proximus Business TV op alle toestellen in de patiëntenkamers van het revalidatiecentrum van Esneux (CHU Luik, campus Ourthe-Amblève). Een doeltreffend middel om patiënten met een zware motorische handicap meer autonomie en flexibiliteit te geven.

Het CHU in Luik, het enige universitaire ziekenhuis van Wallonië, slaagde er niet in om patiënten op hun kamer te laten genieten van digitale televisie, tot het ziekenhuis zich in 2011 tot Proximus richtte en een ‘proof of concept (POC)’- partnerschap ondertekende. Nadat de test/het POC iets meer dan twee jaar later succesvol was gebleken, besloot het CHU van Luik een versnelling hoger te schakelen met een gefaseerde implementatie.

Proximus Business TV is een digitaal televisieaanbod dat zich specifiek richt tot beheerders van ziekenhuizen, rusthuizen, hotels en openbare instellingen met meer dan vijftig televisietoestellen. Dankzij deze oplossing kon het ziekenhuis zijn patiënten een performante toegang tot digitale televisie geven terwijl het geheel toch eenvoudig te beheren bleef. De menu’s werden aangepast aan de specifieke behoeften van patiënten (groter lettertype, meer uitgesproken contrast, eenvoudigere menu’s).

Naast het ‘klassieke’ digitale televisieaanbod verzekert Proximus Business TV ook een gecentraliseerd beheer en biedt het beheerders de mogelijkheid om heel eenvoudig eigen informatiekanalen te creëren op basis van multimedia-inhoud (foto’s, video’s, presentaties, enz.). Een doeltreffende manier om lokale inhoud rechtstreeks ter beschikking te stellen van de patiënten of bewoners.

Centre Hospitalier Universitaire Luik

Als openbaar en pluralistisch ziekenhuis is het Centre Hospitalier Universitaire (CHU) in Luik het enige universitaire ziekenhuis van Wallonië dat is verbonden aan een medische faculteit met een volledige opleidingscyclus. Met 895 bedden en een dienstenaanbod verspreid over zeven vestigingen vervult het academische ziekenhuis drie specifieke missies: de klinische activiteiten uitvoeren, ook voor complexe, specifieke of nieuwe pathologieën, onderzoek doen om nieuwe technieken op punt te stellen en te evalueren, en opleiding geven.

Pluspunten

  • Digitaal aanbod op maat van de behoeften van patiënten
  • Terbeschikkingstelling van specifieke communicatiekanalen voor het CHU
  • Eenvoudige integratie in een bredere IT-context (VoIP, internet, enz.)

One

One is het ICT-vakblad van Proximus voor CIO’s en ICT-professionals van grote en middelgrote ondernemingen. 

Andere artikels van One