×
×

Oplossingen

Nieuws filtering op :

De brug tussen private en public

Oplossingendoor One magazine16/11/2015

De brug tussen private en public

Comments

De cloud is een vaste waarde geworden voor veel bedrijven. Toch wil niet elke onderneming er zijn data opslaan omwille van veiligheidsredenen. Het alternatief? De Secure Hybrid Cloud. Nicolas Viane, Head of Enterprise Cloud bij Proximus, over de sterktes van de hybride cloud.

Met Secure Hybrid Cloud slaat een bedrijf de brug tussen de applicaties die op het eigen netwerk (private cloud) draaien en de toepassingen die in de public cloud zitten. Het kiest zelf waar het welke applicaties inzet. Secure Hybrid Cloud heeft drie voordelen: u bent verzekerd van een 100% veilige en performante oplossing, de kostenstructuur is transparant en u gaat flexibeler om met uw ICT-resources, afhankelijk van uw capaciteit”, stelt Nicolas Viane.

Flexibel capaciteit benutten
Dankzij een Secure Hybrid Cloud is de capaciteit altijd perfect verdeeld tussen de cloud en de eigen infrastructuur. Hebt u tijdelijk meer capaciteit nodig, dan gebruikt u gewoon meer. Het zorgt eveneens voor een beveiligde private verbinding tussen het netwerk van een onderneming en de cloud. Het is de optimale oplossing als bepaalde applicaties en data in de eigen omgeving moeten blijven om veiligheidsredenen. Veiligheid, bereikbaarheid en bandbreedte staan centraal.

Veilig mobiel werken
Hybrid cloud wint als concept sterk aan belang omdat steeds meer bedrijven applicaties mobiel gebruiken. Maar dat betekent ook dat data buiten het eigen netwerk komen en via het internet worden verstuurd. Secure Hybrid Cloud neemt dat risico weg. “Medewerkers moeten ook op verplaatsing of als thuiswerker werken met boekhoudapplicaties of CRM-toepassingen. Bereikbaarheid en veiligheid zijn dan prioritair en het eigen netwerk biedt dat niet altijd, een private verbinding doet dat wel”, licht Nicolas Viane toe. “We werken volledig volgens de ISO 27001-norm en voldoen aan de allerstrengste normen voor informatiebeveiliging. We hebben end-to-end SLA’s die waarborgen dat de connectiviteit maximaal is en garanderen dat de data in de cloud in België blijven. Onze klanten kunnen ons telefonisch de klok rond bereiken, met een professionele dienstverlening in hun eigen taal.”

Kostenbesparing
Proximus Secure Hybrid Cloud laat toe om capaciteit flexibel te verdelen over uw eigen netwerk en de infrastructuur in de cloud. “Door deze schaalbaarheid zijn de kosten perfect transparant. Er is een fee per gebruiker. Komen er door pieken gebruikers bij, dan weet u van tevoren wat de extra kosten zijn. Bovendien werkt u altijd met de laatste versies, dus technologisch loopt u steeds voorop. Nog een voordeel: u hebt zelf geen investeringskost en bent meteen up to speed.”

img-One

One

One is het ICT-vakblad van Proximus voor CIO’s en ICT-professionals van grote en middelgrote ondernemingen. 

One is het ICT-vakblad van Proximus voor CIO’s en ICT-professionals van grote en middelgrote ondernemingen. 


Geef je mening over dit news

Wil je je mening delen of een commentaar posten?

Log je in via facebook.

Contact