Test-Aankoop: “Proximus heeft beste mobiele netwerk”

Gepubliceerd op 06/04/2021 in Tech, tips & trics

Test-Aankoop: “Proximus heeft beste mobiele netwerk”

Een onafhankelijk onderzoek van de consumentenorganisatie Test-Aankoop heeft aangetoond dat Proximus het beste mobiele netwerk van België heeft. Om dit te onderzoeken werden ruim 10.000 steekproeven uitgevoerd bij de gebruikers van de app BeCover+.

BeCover+ is een app waarmee Test-Aankoop gegevens verzamelt over de netwerkkwaliteit van de drie Belgische operatoren. De organisatie werkt hiervoor samen met 4Gmark, een toonaangevend bedrijf dat gespecialiseerd is in dit soort onderzoek. Iedereen kan hieraan meewerken door de bijhorende app voor Android of iOS te downloadenNieuw venster . De resultaten uit het onderzoek van de laatste 12 maanden werden in een handige, interactieve kaartNieuw venster gegoten. De kaart laat ook toe om voor elke locatie meteen na te gaan welke operator het meest performante netwerk heeft.

Snelheid en dekking

In vergelijking met de klassieke tests geeft BeCover+ een realistischer beeld over zowel de netwerkdekking als bijvoorbeeld de mobiele internetsnelheid. De app baseert zich namelijk met een volledige test op de echte gebruikerservaring en geeft een score voor vier aspecten:

  • de downloadsnelheid
  • de uploadsnelheid
  • de tijd (in seconden) voordat een YouTube-video begint af te spelen
  • de gemiddelde tijd (in seconden) waarin een webpagina wordt geladen

Vervolgens wordt deze score vergeleken met de gemiddelde dekking in uw buurt, op basis van andere gebruikers van BeCover+. Al deze tests bepalen samen de eindscore van Test-Aankoop voor de drie operatoren.

10.000 steekproeven van de gebruikers van de app BeCover+ tonen aan dat Proximus het beste mobiele netwerk heeft van België.

Hoogste up- en downlpoadsnelheid

Wat Proximus betreft, registreerde BeCover+ in 2020 een gemiddelde downloadsnelheid van 28,2 Mbps. De uploadsnelheid tikte af op 9,1 Mbps. Wat betekent dat concreet? Of u nu gewoon wil surfen, uw mails wil bekijken of onderweg via uw smartphone nog wil werken: geen enkel ander netwerk biedt betere snelheden en gebruikscomfort.

Bied uw medewerkers het gsm-abonnement dat bij hun profiel past.

Bekijk onze gsm-abonnementen

Combineer smartphone en abonnement

Kies de nieuwste smartphone met het mobiel abonnement dat bij uw past!

Vanaf € 57,02

Maak uw keuze

Blijf verbonden via het beste netwerk

Kies een mobiel abonnement dat past bij de behoeften van uw bedrijf.

Onbeperkt bellen en toegang tot 5G vanaf 24

Kies een abonnement

One

One is het ICT-vakblad van Proximus voor CIO’s en ICT-professionals van grote en middelgrote ondernemingen. 

Andere artikels van One