Valerie Taerwe, Young ICT Lady of the Year 2017

Gepubliceerd op 22/06/2017 in Inspireren

Valerie Taerwe, Young ICT Lady of the Year 2017

Valerie Taerwe is een empathische manager die sterk gelooft in samenwerking met de klant. Om te ontspannen duikt ze iedere week minstens een keer het zwembad in zodat ze tijdens haar vakanties in verre landen diepe zeeën kan verkennen.

Loopbaan 

Valerie studeerde Computer Science Engineering & Software Engineering en richtte met een paar medestudenten G-flux op. De start-up ontwikkelt nog altijd mobiele applicaties voor smartphones, tablets en wearables. In 2012 trad ze in dienst bij AE en sinds april 2014 is ze ook deeltijds verbonden aan c-Quilibrium. In maart 2017 werd ze door Data News verkozen tot ‘Young ICT Lady of the Year’.

Bedrijven 

AE – Architects for Business & ICT is gespecialiseerd in digitale transformatie. De consultant helpt zijn klanten bij het uitdenken en uitwerken van nieuwe businessmodellen, diensten en producten. De ruim 200 medewerkers doen dat via doorgedreven marktkennis, technologische expertise en innovatieve technieken. c-Quilibrium telt 20 medewerkers. Het team is de Europese marktleider in cash supply chain optimalisatie-oplossingen voor de financiële sector (Belfius, Hypovereinsbank, LCL …) en groothandelaren. Omdat een groot deel van het geldtransport wegvalt en er minder opslagplaatsen nodig zijn, besparen de klanten tot 25% aan kosten.

“Ik heb verandering leren omarmen, ik hoef niet meer te weten wat er gaat komen om te geloven in een goede afloop.”

 1. Wat is het beste moment van uw werkdag?

  Iedere dag is anders en ik ben vaak onderweg. Daarom geniet ik er echt van als ik conference calls rustig van thuis uit kan doen.

 2. Hoe zou u uw manier van werken omschrijven?

  Co-creatief, door op een transparante manier samen te werken met collega’s en klanten, bereik je betere resultaten. Maar het moet wel vooruitgaan. Ik geef toe dat ik durf pushen.

 3. Welke uitdaging of moeilijke keuze is u bijgebleven?

  Het was voor mij een grote sprong om te solliciteren bij AE. Ik wilde absoluut de juiste keuze maken en zocht naar een bedrijf met het DNA dat bij me past. Ondertussen heb ik ontdekt dat je verandering ook kan omarmen. Ik moet niet meer precies weten wat er gaat komen om vertrouwen te hebben in de goede afloop.

 4. Wat deed u als u deze job niet deed?

  Dan zou ik psycholoog willen zijn. Ik ben geïnteresseerd in interacties tussen mensen. Empathie vind ik zeer belangrijk en als psycholoog kan je duidelijk iets voor anderen betekenen.

 5. Met wie had u graag eens vastgezeten in de lift?

  Ik hou van kwaliteitsvolle contacten waar je persoonlijk veel aan overhoudt. Daarom kies ik voor Wouter Torfs. Hij besteedt duidelijk veel aandacht aan een doeltreffende organisatie en een gezonde bedrijfsdynamiek. Bij AE vinden we dat ook belangrijk.

 6. Wat wordt volgens u de eerstvolgende trend in de wereld van de technologie en ICT?

  Er is nog heel veel ruimte om te groeien in de deeleconomie. Ik denk dan bijvoorbeeld aan fietsen en tuinmachines delen. Maar er zijn nog veel meer mogelijkheden. Wie weet zet ik in de toekomst nog een start-up op die te maken heeft met deeleconomie.

 7. Welke ‘leadershipskills’ zullen volgens u belangrijk zijn voor een CIO?

  We evolueren naar de netwerkorganisatie. Grote organisaties die alles willen controleren zijn niet langer houdbaar. We moeten sowieso meer power geven aan de teams zodat die snel en autonoom kunnen beslissen.

One

One is het ICT-vakblad van Proximus voor CIO’s en ICT-professionals van grote en middelgrote ondernemingen. 

Andere artikels van One