In Surfers Paradise surf je overal permanent

Gepubliceerd op 30/07/2019 in Klantenverhalen

In Surfers Paradise surf je overal permanent

In Knokke-Heist surf je niet alleen op zee. In het clubhuis van Surfers Paradise, op het strand of op de zonneterrassen van Lakeside Paradise: de beschikbaarheid van stabiele, gratis wifi bepaalt er mee de beleving van de klant.

Pionier

Frank Vanleenhove, zaakvoerder van watersportcentra Surfers Paradise & Lakeside Paradise is zelf voormalig Belgisch en vice-Europees kampioen windsurfen en breidde het activiteitenpalet van zijn zaak doorheen de jaren sterk uit, vaak als pionier. “Watersport blijft uiteraard de rode draad”, vertelt hij.

“We hebben onder meer golfsurfen, kitesurfen en peddelsurfen in België geïntroduceerd.” In beide clubs vinden allerlei jeugdkampen, clinics, stages en wedstrijden plaats. Lakeside Paradise is bovendien voorzien van een restaurant, een jeugdherberg en twee grote vergaderzalen. “Bedrijven komen hier voor incentives, scholen voor zeeklassen”, vertelt Frank, “met de mogelijkheid te sporten, een hapje te eten en te overnachten.”

Wilt u uw customer experience ook naar een hoger niveau tillen?

Neem contact op

Foto’s en filmpjes delen op sociale media is essentieel voor de manier waarop onze gasten hun sport beleven. Met ons wifi-aanbod spelen we op die behoefte in.

Frank Vanleenhove, zaakvoerder Surfers Paradise en Lakeside Paradise

author

Wifi hoort erbij

Surfers Paradise en Lakeside Paradise zetten allebei sterk in op customer experience. De aandacht voor de beleving van de klant spreekt niet alleen uit de sfeervolle inrichting van beide locaties, maar even goed uit de beschikbaarheid van gratis wifi. “Op drukke dagen in de zomer krijgen we in de clubs letterlijk duizenden mensen over de vloer”, vertelt Frank Vanleenhove. “We vinden het niet meer dan normaal dat we onze gasten daarbij stabiele en performante wifi aanbieden.”

Sporten als kitesurfen en kabelbaan wakeboarden zijn bijzonder fotogeniek. “Veel van onze gasten filmen en maken foto’s, die ze daarna meteen delen via sociale media. Dat vormt een essentieel onderdeel van de manier waarop onze gasten hun sport beleven.” In de jeugdherberg en de vergaderzalen is wifi een onmisbaar element van de aangeboden infrastructuur.

Ook Panos zet wifi maximaal in om de klantenervaring te verbeteren.

Gerichte communicatie

Dankzij de goede internetverbinding, heeft Frank ook heel wat data ter beschikking. Op deze manier biedt Surfers Paradise de klanten een nog betere en gerichtere service. “Van alle leden weten wij precies welke sport ze beoefenen, zo hebben we een database van alle windsurfers, surfers, kitesurfers en beachvolleyballers. We houden hen dan ook op de hoogte van elke activiteit die we organiseren. Daarnaast sturen we maandelijks een algemene nieuwsbrief uit met de laatste weetjes opdat onze klanten up-to-date zijn.”

Artificiële wave surfpark

De gerichte communicatie en een uitstekend wifi-aanbod is niet de eindhalte voor Surfers Paradise. Frank heeft nog grootse plannen: “Op Lakeside Paradise dromen we van een artificiële wave surfpark, meer concreet pakken we deze winter al uit met een artificiële en ecologisch verantwoorde ijsbaan en twee curlingbanen. We bekijken ook de mogelijkheid voor de aanleg van een langlaufpiste.”

Stilstaan is achteruitgaan en bij Surfers Paradise en Lakeside Paradise weten ze dat je bezoekers moet blijven verrassen. “De enige manier om trendsetter te blijven is door niet vast te roesten aan hetzelfde stramien. Je moet er innovatief bovenuit steken, want de bezoekers worden almaar kritischer en veeleisender.

Blijven surfen
Concreet riep Frank Vanleenhove voor de wifi-installatie de hulp in van Proximus IT Expert Guy Van Turnhout uit Gent. Het bedrijf plaatste op de site van Lakeside Paradise negen Cisco Meraki access points en een Meraki 24-poortsswitch, gecombineerd met beveiligde internettoegang via Proximus Explore. In en om het clubhuis van Surfers Paradise zijn er vijf access points, naast een switch en een firewall van Meraki.

De medewerkers en bedrijfskritische toepassingen – zoals de kassasystemen – krijgen voorrang op het netwerk. Tegelijk is er voldoende bandbreedte voorzien om de gasten zonder probleem toegang te geven tot wifi. “Bij ons kun je blijven surfen”, knipoogt Frank, “op het water of op je smartphone.”

Eind jaren tachtig richtte zaakvoerder Frank Vanleenhove surfcentrum Surfers Paradise op. Vandaag telt het 1.300 leden en 11 vaste medewerkers. In 2012 kwam daar Lakeside Paradise bij, opgebouwd rond de unieke wakeboardkabelbaan op het Duinenwatermeer in Knokke-Heist. Daar stuurt Frank een team van 25 vaste medewerkers aan. In de zomermaanden komen op beide locaties zowat 200 jobstudenten een handje toesteken.

Experts

Onze experten houden u op de hoogte van de laatste nieuwtjes en trends voor ICT professionals.

Andere artikels van Experts