Eengemaakt staat netjes

door One magazineKlantenverhalen27/08/2012

Eengemaakt staat netjes

Comments

Na verschillende overnames zat mediagroep De Persgroep met een amalgaam aan telecomoplossingen. Het bedrijf vervangt al de bestaande centrales en biedt zijn werknemers nu de uitgebreide mogelijkheden van Unified Communications aan.

Overnames zijn een beproefde manier om zelf te groeien als bedrijf. De bestaande telecominfrastructuren moet je er dan wel bijnemen, wat niet altijd een voordeel is. Bij De Persgroep kozen ze daarom voor Unified Communications in alle vestigingen.

Al meer dan 100 jaar is De Persgroep een naam als een klok in het Belgische medialandschap. Het bedrijf is actief in ons land en in Nederland en maakt kranten, magazines, televisie en radio. De ruim 3.000 medewerkers zorgen samen voor een omzet van net geen miljard euro. “De laatste jaren hebben we veel overnames gedaan”, zegt CIO Luc Verbist. “Je zit dan met een heleboel telecomoplossingen die met verschillende protocols werken, die apart moeten worden beheerd of die, wanneer je ze toch koppelt, veel functionaliteit verliezen. In België zijn we al jarenlang klant bij Belgacom; in Nederland was het bedrijf dat we overnamen klant bij zowel KPN als Verizon. Toen we zagen dat er veel verkeer ontstond tussen onze verschillende sites, begonnen we erover te denken om onze telecom globaler aan te pakken en te stroomlijnen.”

 

Zoektocht

De Persgroep besloot om meteen alle telefooncentrales te vervangen en over te schakelen op Unified Communications. Op basis van interviews met potentiële gebruikers werd een lastenboek opgesteld. Daarna kon de zoektocht naar een hardwareleverancier beginnen. Die zoektocht heeft zowat 2,5 jaar in beslag genomen. Dat is een behoorlijke lange tijd, maar er is een logische verklaring voor. “Heel het proces heeft zowat anderhalf jaar stilgelegen, want er is nog een grote overname tussengekomen”, zegt Luc Verbist. Toen die verteerd was, werd het tijd om de draad opnieuw op te nemen. In totaal werden vijf leveranciers aangeschreven. Luc Verbist: “Cisco heeft het pleit uiteindelijk gewonnen, vooral vanwege de betere integratie met Mac. Naast 2.700 pc’s hebben we immers ook een 800-tal Macs in gebruik. Ook de sterke virtualisatiemogelijkheden en de gebruiksvriendelijke user interface waren een troef. Last but not least was er ook betere prijs-kwaliteitsverhouding.”

 

Partner voor integratie

Met het nieuwe platform krijgen de gebruikers er heel wat mogelijkheden bij: bellen met de pc, call following (oproepen die je door heel het gebouw volgen), videoconferencing, integratie met Outlook … Voor de implementatie van de oplossing deed De Persgroep een beroep op de expertise van Belgacom. “Cisco werkt altijd via een partnerkanaal”, legt Luc Verbist uit. “We zijn al jaren klant bij hen, onder meer ook voor netwerkapparatuur. We zijn ook erg tevreden over wat Belgacom qua integratie doet. Voor ons was het dus niet meer dan een logische keuze om met Belgacom verder in zee te gaan. We hebben bovendien een uitstekende project manager tot onze beschikking: alles loopt gesmeerd.” De operationele uitrol van het nieuwe platform is pas begonnen. “Onze drukkerij in Den Haag was het eerst aan de beurt. Dat is onze test-site, zeg maar. Als alles daar goed loopt, beginnen we er in onze twintig andere vestigingen aan. Normaal gezien starten we vanaf september. Het grote werk is dan achter de rug. Je weet dan dat alles functioneert. Eigenlijk is het dan maar een kwestie van installeren en beginnen”, aldus Luc Verbist.

 

Besparing

Het hele project levert De Persgroep een jaarlijkse besparing op van zo’n 500.000 euro. “Als je weet dat de terugbetaaltijd zowat 20 maanden is, heb je meteen ook een idee van de investering”, lacht Verbist. Ondertussen heeft De Persgroep opnieuw een overname gedaan in Nederland, van VNU Media. Ook die sites, in Groningen en Amsterdam, zullen op termijn op het nieuwe platform worden aangesloten. “Dat zal een relatief simpele operatie worden. Het IP-netwerk ligt er al; het is dan een kwestie van de vestigingen aan het datacentrum te koppelen en klaar is Kees.”

 

Company profile

De Persgroep is één van de grootste mediagroepen in de Benelux en is de uitgever van onder meer Het Laatste Nieuws, De Morgen, De Tijd en De Volkskrant. Ook radio- en televisiestations als VTM, Vitaya, JoeFM en AT5 behoren tot het portfolio.

 

Business benefits
  • Uniformisatie: dezelfde apparatuur in ruim 20 vestigingen
  • Centraal beheer van het netwerk
  • Hogere beschikbaarheid
  • Meer mogelijkheden voor de eindgebruikers
  • Kostenoptimalisatie

 

Meer info?

Kijk voor meer informatie over Unified Communications op de Belgacom website, of contacteer uw Account Manager.

Meer nieuws over:

  • Enterprise Collaboration
  • ICT
  • Media
  • Telefonie
  • Unified Communications

Geef je mening over dit news

Wil je je mening delen of een commentaar posten?

Log je in via facebook.

Nieuws filtering op :

Ander nieuws

Contacteer ons

Onze medewerkers staan klaar om u te helpen!

Contacteer ons