×
×

Sportpaleis ondersteunt ticketverkoop met Forum 500(0)

Gepubliceerd op 26/03/2014 in Klantenverhalen

Sportpaleis ondersteunt ticketverkoop met Forum 500(0)

Voor een eerste indruk krijgt u maar één kans. Het professioneel telefonisch onthaal van een klant met optimaal oproepbeheer bij uw bedrijf is zo’n kans. Maar hoe houdt u het hoofd koel wanneer het aantal oproepen een piekmoment kent? Bij Tele Ticket Service – het ticketingbureau van de Sportpaleis Group – hebben ze daar intussen bijna dertig jaar ervaring mee. Sportpaleis is het eerste grootste telefonische reservatieplatform van België geworden doordat callcenterfunctionaliteit (ACD) volledig in hun Forum 500(0) telefooncentrale geïntegreerd is.

140326_belgacom_ict_news_160x230

De Sportpaleis Group bestaat uit vier ondernemingen. Antwerps Sportpaleis beheert diverse evenementenlocaties in Antwerpen (Sportpaleis, Lotto Arena, Stadsschouwburg), Brussel (Vorst Nationaal), Gent (Capitole) en Hasselt (Ethias Arena, Ethias Theater, Grenslandhallen). Het bedrijf PSE Belgium organiseert evenementen, zoals Night Of The Proms en de Sportpaleisconcerten van Clouseau. De derde onderneming uit de groep is Tele Ticket Service. Dat ticketingbureau staat in voor de telefonische en online ticketreservering en -verkoop voor evenementen, niet alleen voor PSE Belgium, maar ook voor andere klanten, waaronder Proximus Go For Music. Tot slot is er nog GVA, het bedrijf dat de ticketingsoftware ontwikkelt en op de markt brengt. Onder meer 28 Belgische voetbalclubs maken er gebruik van.

De roots van Tele Ticket Service liggen in de jaren ’80, met Night Of The Proms van PSE Belgium als eerste klant. “We waren destijds het eerste grote telefonische reservatieplatform van België”, zegt Stefan Esselens, bestuurder van Tele Ticket Service en GVA. “We namen een belangrijke drempel weg. Iedereen kon tickets bestellen via de telefoon, je hoefde er niet meer voor naar de platenwinkel.” Vandaag verloopt de meerderheid van de bestellingen van tickets online. Toch blijft de telefoon een belangrijk kanaal voor Tele Ticket Service. “Zowat 20 à 25 procent van de verkoop gebeurt via de telefoon. Ook wanneer de klant een vraag heeft, stelt hij die in de eerste plaats telefonisch.” Tele Ticket Service houdt er vandaag nog altijd een callcenter met vijf vaste medewerkers op na, in piekperiodes uitgebreid tot acht à tien agents.

Callcenterfunctionaliteit: “Automatic Call Distribution”

Die piekmomenten blijven bij Tele Ticket Service voor de grootste uitdaging zorgen. “Online gaat alles sneller”, zegt Stefan Esselens, “gewoon omdat we per minuut meer reservaties kunnen verwerken. Maar de druk op de infrastructuur is in wezen niet veranderd. Twintig jaar geleden was het Michael Jackson, vandaag is het Justin Bieber. Toen greep iedereen op hetzelfde moment naar de telefoon, nu gaat iedereen op hetzelfde moment online.” De telefooninfrastructuur van Tele Ticket Service steunt op een telefooncentrale Forum 500(0) van Belgacom. De callcenterfunctionaliteit “Automatic Call Distribution” (ACD) is volledig in het platform geïntegreerd.

“Bij de ticketverkoop voor concerten zijn er enorme piekmomenten”, zegt Geert Peeters van DeTeWe, het bedrijf dat de implementatie voor Belgacom uitvoerde. “We mogen dus gerust stellen dat het hier om proven technology gaat.” Het maakt de oplossing meteen ook geschikt en hanteerbaar voor de gemiddelde kmo. “Verzekeringsmakelaars, garagehouders, tandartsen: allemaal krijgen ze vaak veel oproepen op korte tijd.” Een professioneel onthaal en een optimaal oproepbeheer zijn dan belangrijk. Stefan Esselens: “De oplossing zorgt ervoor dat een beller niet op een bezettoon strandt, in een wachtrij komt, een aangepaste boodschap te horen krijgt en zo op een efficiënte service kan rekenen.”

Company profile

De Sportpaleis Group staat in voor de exploitatie van evenementensites in Antwerpen, Brussel, Gent en Hasselt, organiseert evenementen en ondersteunt de bijhorende ticketverkoop.

Features

Forum 500(0) telefooncentrale met geïntegreerde callcenterfunctionaliteit “Automatic Call Distribution” (ACD):

  • Makkelijk beheerbare oplossing met alle benodigde functionaliteit: dynamische wachtrij, aangepaste boodschappen, instelbare ‘rust’ na inhaken, instelbare scenario’s
  • Monitoring om wachtrijen onder controle te houden
  • Bij grote drukte: mogelijke overflow naar thuiswerkers
  • Callcenter agenten statistieken en –supervisors monitoring

Meer weten?

Voor meer info, surf naar onze site of contacteer uw Account Manager.

One

One is het ICT-vakblad van Proximus voor CIO’s en ICT-professionals van grote en middelgrote ondernemingen. 

Blog topics

 

Contacteer ons

Onze medewerkers staan klaar om u te helpen!